ZIARUL BURSA

26 septembrie 2018
Ediţia din 15.08.2024
Strategia Naţională pentru Dezvoltare Durabilă, finalizată până la 1 octombrie

CONFERINŢA STRATEGIA DE DEZVOLTARE A ROMÂNIEI / LÁSZLÓ BORBÉLY, CONSILIER DE STAT: Strategia Naţională pentru Dezvoltare Durabilă, finalizată până la 1 octombrie

Alina VasiescuCompanii / 26 septembrie 2018

"Ar trebui să ne ocupăm mai serios de conceptul de dezvoltare durabilă" 

Strategia Naţională pentru Dezvoltarea Durabilă a României va fi finalizată până la 1 octombrie, conform domnului Laszlo Borbely, consilier de stat, şef al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului, care afirmă:

"România a avut o problemă în trecut: am conceput multe lucruri între 1996 şi 2000, dar au rămas la nivelul hârtiilor de multe ori pentru că nu s-a ţinut cont ce priorităţi avem. Toate sunt priorităţi, dar dacă le iei pe toate fără să decelezi care sunt mai importante şi nu ai o strategie importantă, nu poţi să pui nimic în practică. Acum avem o şansă prin această Strategie, pentru că în data de 1 octombrie finalizăm cu toate aprobările noua Strategie de Dezvoltare Durabilă a României. Documentul se află pe site-ul Departamentului de Dezvoltare Durabilă din Secretariatul General al Guvernului, pe care îl conduc din luna mai anul trecut".

"Deşi avem resurse şi o strategie de dezvoltare durabilă, nu prea se văd rezultatele"

CONFERINŢA STRATEGIA DE DEZVOLTARE A ROMÂNIEI / RADU GRAŢIAN GHEŢEA, CEC BANK: "Deşi avem resurse şi o strategie de dezvoltare durabilă, nu prea se văd rezultatele"

E.O.Companii / 26 septembrie 2018

Ţara noastră are, acum, o serie de resurse din care se poate dezvolta, printre acestea numărându-se câteva foarte importante: sistemul bancar, acesta fiind la un nivel deosebit de bun faţă de anii trecuţi şi faţă de media europeană, fondurile europene (lipsa infrastructurii fiind o mare problemă), agricultura (care constituie un izvor nesecat de oportunităţi de dezvoltare) etc., consideră Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank. Domnia sa subliniază că, deşi avem şi o strategie de dezvoltare durabilă, totuşi nu prea se văd rezultatele.

"Dezvoltarea pieţei de capital trebuie să înceapă cu investitorii individuali"

CONFERINŢA STRATEGIA DE DEZVOLTARE A ROMÂNIEI / ADRIAN TĂNASE, BURSA DE VALORI BUCUREŞTI: "Dezvoltarea pieţei de capital trebuie să înceapă cu investitorii individuali"

Andrei IacomiCompanii / 26 septembrie 2018

Dezvoltarea pieţei noastre de capital trebuie să înceapă de la dezvoltarea comunităţii de investitori locali individuali a precizat, ieri, Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în cadrul conferinţei "Strategia de dezvoltare a României", organizată de Ziarul BURSA.

"Politica fiscală a majorat salariile din sistemul public, în loc să îl eficientizeze"

CONFERINŢA STRATEGIA DE DEZVOLTARE A ROMÂNIEI / GHEORGHE IALOMIŢIANU, UNIUNEA PROFESIILOR LIBERALE DIN ROMÂNIA: "Politica fiscală a majorat salariile din sistemul public, în loc să îl eficientizeze"

Ramona RaduCompanii / 26 septembrie 2018

Ialomiţianu: "În prima jumătate a anului, contribuţia investiţiilor la creşterea economică a fost de 0,1%, iar pe semestrul al doilea aceasta a fost de -0,7%" 

Indicatorii macroeconomici arată că politica fiscal-bugetară dusă de actualul Guvern nu asigură o creştere economică sustenabilă, care să susţină dezvoltarea ţării noastre, este de părere Gheorghe Ialomiţianu, prim-vicepreşedintele Uniunii Profesiilor Liberale din România.  

"Oportunităţile privind satele inteligente sunt extraordinare pentru viitor"

CONFERINŢA STRATEGIA DE DEZVOLTARE A ROMÂNIEI / CIPRIAN ALEXANDRU CARAGEA, ASOCIAŢIA ROMÂNĂ PENTRU SMART CITY ŞI MOBILITATE: "Oportunităţile privind satele inteligente sunt extraordinare pentru viitor"

A.V.Companii / 26 septembrie 2018

Structura populaţiei rezidente din România arată o pondere destul de ridicată în zona rurală, de 46% din totalul de 19,5 milioane de locuitori, conform domnului Ciprian Alexandru Caragea, Expert Open Data la Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate, care susţine că, în situaţia dată, "avem foarte mult de lucru, iar oportunităţile sunt extraordinare pentru viitor" în ceea ce priveşte implementarea de proiecte smart villages (sate inteligente).

"Securitatea digitală este totul"

CONFERINŢA STRATEGIA DE DEZVOLTARE A ROMÂNIEI / LAURENT CHRZANOVSKI, FONDATOR CYBERSECURITY - ROMÂNIA & CYBERSECURITY TRENDS QUARTERLY: "Securitatea digitală este totul"

Vlad DobreaCompanii / 26 septembrie 2018

"România are toate atuurile să devină următorul mare nume macro-regional sau să fie ştearsă de pe Mapamond" 

Securitatea digitală (cybersecurity) este totul, viaţa noastră fizică fiind doar o parte din această securitate, consideră Laurent Chrzanovski, Prof. Univ. Dr. HDR, Membru în grupul de experţi al ITU şi Fondator Cybersecurity - România & Cybersecurity Trends Quarterly.

"Sectorul privat este cu mult înaintea sectorului public, peste tot în lume"

CONFERINŢA STRATEGIA DE DEZVOLTARE A ROMÂNIEI / CONSULTANTUL JURIDIC VALENTIN IONESCU: "Sectorul privat este cu mult înaintea sectorului public, peste tot în lume"

R.R.Companii / 26 septembrie 2018

Sectorul privat este cu mult înaintea sectorului public, peste tot în lume, şi aşa trebuie să fie, astfel că este necesar să vedem ce se poate face pentru ca decalajul dintre sistemul public şi cel privat din ţara noastră să fie redus, a afirmat, ieri, consultantul juridic şi în management şi fost ministru al Privatizării, Valentin Ionescu.

Deputaţii opoziţiei solicită demisia ministrului Petre Daea

Deputaţii opoziţiei solicită demisia ministrului Petre Daea

Gheorghe IorgoveanuPolitică / 26 septembrie 2018

Deputaţii opoziţiei au solicitat demisia ministrului agriculturii Petre Daea, pe care îl consideră principalul vinovat al răspândirii pestei porcine africane în peste o treime din teritoriul ţării, în cadrul dezbaterii moţiunii simple "După ciuma lui Caragea, România lovită de pesta lui Daea".

Mitingul Diasporei, motiv de înăsprire a legislaţiei

PENTRU COALIŢIA PSD-ALDE, Mitingul Diasporei, motiv de înăsprire a legislaţiei

GEORGE MARINESCUPolitică / 26 septembrie 2018

Prefectul Speranţa Cliseru nu confirmă informaţiile prezentate de Jandarmerie 

Maiorul Laurenţiu Cazan şi colonelul Ionuţ Şindile consideră că jandarmii au acţionat legal

Carmen Dan susţine că procurorul general s-a sesizat la ordinul preşedintelui Klaus Iohannis

Comisia pentru Apărare, Ordine publică şi Siguranţă naţională, din Senat, a continuat, ieri, audierile cu privire la evenimentele din 10 august din Piaţa Victoriei şi la modul în care jandarmii au acţionat pentru evacuarea manifestanţilor.

CJ Iaşi vrea să exploreze investiţiile de tip "Smart City"

CJ Iaşi vrea să exploreze investiţiile de tip "Smart City"

Companii / 26 septembrie 2018

Interviu cu Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi 

Reporter: În condiţiile în care trendul actual este cel de implementare a proiectelor smart, ce obiective de investiţii aveţi pentru transformarea judeţului într-unul "smart"?

Maricel Popa: Consiliul Judeţean Iaşi şi-a propus să exploreze investiţiile în dezvoltare sub conceptul de "smart city", investiţii care au potenţialul de a genera beneficii de sute de milioane de euro pentru oraşe şi să asigure folosirea mai eficientă a resurselor.

Rulaj de aproximativ 42 milioane de lei

BVB Rulaj de aproximativ 42 milioane de lei

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 26 septembrie 2018

Lichiditatea înregistrată în şedinţa de tranzacţionare de ieri la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a fost de 41,75 milioane de lei, apropiată de valoarea medie a acestui an, de circa 41,35 milioane de lei, în contextul în care cinci dintre cei nouă indici BVB au închis în teritoriu negativ.

Modrici, premiat de FIFA, condamnat de justiţia spaniolă

Modrici, premiat de FIFA, condamnat de justiţia spaniolă

D.N.Sport / 26 septembrie 2018

Fotbalistul croat Luka Modrici (Real Madrid) a primit la gala FIFA The Best, de la Londra, premiul pentru cel mai bun fotbalist al anului. Trofeul i-a fost înmânat lui Modrici de preşedintele FIFA Gianni Infantino. Croatul s-a aflat în competiţie pentru acest premiu cu Cristiano Ronaldo (Portugalia/ Juventus, anterior Real Madrid) şi Mohamed Salah (Egipt/Liverpool).

În marş după fantoma "Dezvoltării"

Cornel CodiţăEditorial / 26 septembrie 2018

Cornel Codiţă

Dacă s-ar lua cineva după noianul de cuvinte risipite de politicienii noştri, "dezvoltarea României" este cel mai arzător ţel aflat la sufletul lor. Nu de ieri de azi, ci de cînd se făcu România, cu speranţa că va prinde din mers, la prima sau măcar la a doua staţie, trenul modernităţii. Să presupunem, pentru un moment, de dragul discuţiei, că aşa ar sta lucrurile.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER-26 Septembrie 2018

MACRO NEWSLETTER-26 Septembrie 2018

Macroeconomie / 26 septembrie 2018

Preţurile producătorilor industriali din Spania şi-au accelerat creşterea anuală şi în august 2018, până la 5,2%, de la 4,6% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,5%, după un avans de 0,4% în luna anterioară. Preţurile din...

Legile justiţiei, constituţionale

G.M.Politică / 26 septembrie 2018

Magistraţii Curţii Constituţionale a României (CCR) nu au ţinut cont de recomandările GRECO şi de cele din raportul preliminar din luna iulie al Comisiei de la Veneţia şi au decis, ieri, să respingă sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis cu...

Proteste pentru demiterea Ministrului Transporturilor

GHEORGHE IORGOVEANUPolitică / 26 septembrie 2018

Peste 500 de autocare, autobuze şi microbuze vor bloca, astăzi şi mâine, străzile din jurul sediului Ministerului Trans-porturilor paralizând astfel traficul rutier în zona Gării de Nord a Capitalei.

"Siemens" va concedia 2.900 de angajaţi în Germania

Companii / 26 septembrie 2018

Grupul industrial german "Siemens" a anunţat că va renunţa la aproximativ 2.900 de angajaţi în Germania, ca parte a unui program mai amplu de măsuri destinat reducerii costurilor cu 500 de milioane de euro, transmite Reuters.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo