CE invită statele membre să construiască o piaţă a serviciilor pentru întreprinderi mai competitivă şi mai dinamică

G.B
Internaţional / 9 iulie 2021

CE invită statele membre să construiască o piaţă a serviciilor pentru întreprinderi mai competitivă şi mai dinamică

Comisia Europeană a prezentat, astăzi, recomandările sale actualizate de reformă privind reglementarea a şapte servicii profesionale pentru întreprinderi, în ideea de a încuraja şi sprijini statele membre în crearea unui mediu de reglementare care să conducă la creştere economică, inovare şi creare de locuri de muncă, informează un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Recomandările actualizate reflectă progresele foarte limitate înregistrate de statele membre în ceea ce priveşte reformarea reglementărilor din domeniul serviciilor profesionale de la publicarea recomandărilor iniţiale în 2017. Doar câteva state membre au luat măsuri pentru a elimina reglementările disproporţionate. În ansamblu, reformele au abordat doar parţial recomandările Comisiei, lăsând loc pentru îmbunătăţiri suplimentare în materie de reglementare în majoritatea statelor membre.

Potrivit executivului comunitar, reformele structurale specifice şi eficace din aceste sectoare ar aduce beneficii ecosistemelor industriale europene grav afectate de pandemie prin crearea unui mediu de afaceri mai deschis şi prin îmbunătăţirea opţiunilor, a preţurilor şi a disponibilităţii serviciilor pentru consumatori şi industrie.

"Serviciile pentru întreprinderi sunt esenţiale pentru economia europeană. Consumatorii europeni, precum şi toate ecosistemele industriale depind de acestea. Recomandările de astăzi oferă un nou impuls statelor membre pentru a îmbunătăţi competitivitatea şi rezilienţa pieţei noastre unice de servicii şi pentru a contribui la redresarea post-COVID-19", a declarat comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton.â

Recomandările se concentrează asupra unui număr de şapte servicii profesionale pentru întreprinderi cu un potenţial ridicat de creştere, inovare şi creare de locuri de muncă: arhitecţi, ingineri, avocaţi, contabili, agenţi de brevete, agenţi imobiliari şi ghizi turistici. Recomandările abordează normele naţionale care reglementează accesul la aceste servicii şi exercitarea acestora, de exemplu prin rezervarea unor domenii largi de activitate pentru profesioniştii cu calificări specifice sau prin limitarea tipurilor de forme de societăţi şi a structurilor de proprietate permise. Aceste practici pot restrânge concurenţa, precum şi accesul întreprinderilor la capital, la economii de scară şi la inovare. Într-adevăr, accesul la profesiile reglementate şi exercitarea acestora sunt identificate în mod repetat printre cele mai persistente obstacole pentru întreprinderi pe piaţa unică.

În acest scop, recomandările Comisiei monitorizează progresele în materie de reformă, sporesc gradul de conştientizare cu privire la reglementarea împovărătoare şi identifică domeniile în care se pot realiza reforme cu cel mai mare potenţial economic.

Comunicarea şi recomandările sale fac parte din agenda ambiţioasă a Comisiei de a face piaţa unică europeană a serviciilor mai bine integrată, mai competitivă şi mai dinamică, astfel cum se prevede în noua strategie industrială actualizată din 2020 . Ea oferă o acţiune-cheie stabilită în Planul de acţiune al Comisiei privind asigurarea respectării legislaţiei.

Serviciile pentru întreprinderi, dintre care multe sunt servicii profesionale reglementate, reprezintă aproximativ 13% din valoarea adăugată şi aproximativ 14% din locurile de muncă din UE. Aceste sectoare furnizează resurse intermediare pentru toate ecosistemele industriale şi joacă un rol esenţial în economia europeană. Aceasta înseamnă că un sector al serviciilor profesionale care funcţionează bine poate fi o sursă semnificativă de creştere economică şi bunăstare, iar buna funcţionare a acestui sector va fi importantă pentru realizarea unei redresări economice solide în urma crizei provocate de pandemia de COVID-19.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb