Ce rezultate estimează Prime Transaction că va avea Transport Trade Services în trimestrul al doilea?

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 august

Prime estimează că TTS va raporta cheltuieli operaţionale de 191,6 milioane lei, în scădere uşoară faţă de cele din cel de-al doilea trimestru al anului trecut, de 194,1 milioane lei. (Sursa: facebook TTS - Transport Trade Services)

Prime estimează că TTS va raporta cheltuieli operaţionale de 191,6 milioane lei, în scădere uşoară faţă de cele din cel de-al doilea trimestru al anului trecut, de 194,1 milioane lei. (Sursa: facebook TTS - Transport Trade Services)

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    English Version

    Compania îşi va prezenta rezultatele astăzi, după închiderea sesiunii bursiere

    Echipa de analiză a casei de brokeraj Prime Transaction anticipează că transportatorul fluvial şi operatorul portuar Transport Trade Services (TTS) va raporta o cifră de afaceri de 211 milioane lei, pentru cel de-al doilea trimestru al anului, cu circa 20% sub cea din acelaşi interval al anului trecut, în vreme ce profitul net este aşteptat să scadă cu 64%, conform raportului de analiză ataşat.

    "Suntem de părere ca elementul «Produse Agricole» va înregistra cea mai importantă scădere, de 62%, din cauza mai multor factori, cel mai important fiind scăderea volumetrică a influxului de produse agricole ucrainene în porturile în care activează societatea. Având în vedere tendinţa de stabilizare a conflictului din Ucraina, anticipăm reînceperea transportului prin porturile ucrainene din Marea Neagră, însă acest scenariu se poate schimba foarte rapid în funcţie de evoluţia conflictului. Cel de-al doilea element ce influenţează negativ evoluţia acestor venituri este climatul secetos din acest an, determinând agricultorii să diminueze cantitatea de produse agricole ce urmează să fie dată spre vânzare", se arată în raport.

    Astfel, Prime estimeză că TTS va obţine venituri din transporturile cu "Produse Agricole" de 46,3 milioane lei, faţă de cele de 120,6 milioane lei, în cel de-al doilea trimestru al anului trecut.

    Pe de altă parte, din operaţiunile cu "Produse Minerale", analiştii estimează că Transport Trade Services va obţine venituri de 98,7 milioane lei, în creştere cu 36%, în vreme ce veniturile din operaţiunile cu "Produse Chimice" se vor ridica la 29,9 milioane lei, 60% mai mari, integrând un ritm de creştere similar celui întâlnit în ultimele trimestre, conform raportului.

    Rezultat operaţional de 28 milioane lei, în scădere cu 63%

    Prime estimează că TTS va raporta cheltuieli operaţionale de 191,6 milioane lei, în scădere uşoară faţă de cele din cel de-al doilea trimestru al anului trecut, de 194,1 milioane lei.

    "Analizând cheltuielile societăţii, am utilizat o scădere semnificativă a elementului «Costul Bunurilor Vândute», considerând că societatea îşi va restrânge activităţile de vânzare de mărfuri. Amortizarea şi Deprecierea vor înregistra la rândul lor evoluţii mari, de 51%, pe fondul investiţiilor masive realizate în anul 2023. Cea mai importantă categorie de cheltuieli, cele cu subcontractorii, vor scădea cu 22%, fiind direct influenţată de diminuarea volumelor transportate", se arată în raport.

    În baza acestor premise, cei de la Prime au obţinut un rezultat operaţional de 28 milioane lei, cu 63% mai mic faţă de cel din trimestrul al doilea al anului trecut. "Integrând şi cheltuielile cu Amortizarea şi Deprecierea, obţinem o EBITDA de 55,9 milioane lei, marcând o dinamică negativă de 41% în raport cu aceeaşi perioadă a anului anterior", se menţionează în raport.

    Luând în calcul şi o pierdere financiară estimată la 0,97 milioane lei, analiştii se aşteaptă ca, pentru cel de-la doilea trimestru al anului, Transport Trade Services să raporteze un rezultat brut de 27,8 milioane lei, cu 64% sub cel din acelaşi interval al anului trecut, în vreme ce profitul net estimat este de 23,6 milioane lei, faţă de valoarea de 65,8 milioane lei din trimestrul al doilea 2023.

    Transportatorul fluvial şi operatorul portuar îşi va prezenta, astăzi, rezultatele aferente celui de-al doilea trimestru, respectiv primul semestru al anului, după închiderea sesiunii de tranzacţionare.

    Opinia Cititorului

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    IBC SOLAR
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    29 Aug. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9772
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4866
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3189
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9207
    Gram de aur (XAU)Gram de aur363.5326

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    energyexpo.ro
    thediplomat.ro
    roenergy.eu
    notorium.ro
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb