Cele două burse de acţiuni din Vietnam fuzionează

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 iulie 2017

Cele două burse de acţiuni din Vietnam fuzionează

Planul de fuziune a celor două burse de acţiuni din Vietnam - Ho Chi Minh Stock Exchange (HoSE) şi Hanoi Stock Exchange (HNX) -, în vederea creării unei singure pieţe, a ajuns la premier pentru semnare, anunţă Ministerului de Finanţe al ţării, conform VN Economic Times.

Potrivit planului, noua entitate va crea "cele mai bune condiţii" pentru investitorii care în prezent petrec mult timp pentru analizarea celor două burse, respectiv a companiilor listate pe aceste pieţe, înainte să facă investiţii.

Planul de fuziune a fost pus în discuţie din 2011, dar progresul a fost unul încet. Odată ce acesta se va finaliza, vor fi stiumulate investiţiile în una din pieţele cu cea mai rapidă creştere din regiune, conform VN Economic Times.

După fuziune, toate acţiunile companiilor listate în Vietnam vor fi transferate la Ho Chi Minh Stock Exchange (HoSE), iar Hanoi Stock Exchange (HNX) se va concentra pe obligaţiuni şi derivate, conform noului plan.

Schema de restructurare şi dezvoltare strategică a pieţei acţiunilor în intervalul 2016-2020 este pusă în aplicare, potrivit VN Economic Times. Ministerul Finanţelor din Vietnam a precizat: "La finele lunii iunie, capitalizarea de piaţă a crescut cu 29% faţă de sfârşitul anului trecut, ajungând la 55,8% din PIB".

Un raport recent al RongViet Securities (VDSC) arată că investitorii străini au realizat achiziţii nete de 9,2 trilioane de dongi vietnamezi (404,9 milioane de dolari) pe piaţa din Vietnam, în primul semestru din 2017, depăşind recordul de 8 trilioane de dongi (352,1 milioane de dolari) stabilit în primele şapte luni din 2008.

În acelaşi timp, vânzările nete ale investitorilor străini au însumat 6,76 trilioane de dongi (297,5 milioane de dolari) în 2016, din cauza volatilităţii de pe pieţele globale ale acţiunilor şi a temerilor legate de ieşirea Marii Britanii din UE (Brexit), respectiv a noilor politici americane, în mandatul preşedintelui Donald Trump.

Piaţa acţiunilor din Vietnam a crescut anul acesta, indicele VN al HoSE câştigând aproape 15%, iar HNX al Bursei HNX - 12%, faţă de finele lui 2016.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb