Lucrările Centralei hidroenergetice de la Galu, comuna Poiana Teiului, judeţul Neamţ, oprite de SC "Hidroelectrica" SA în august 2000 pe o perioadă nedeterminată din cauza fondurilor insuficiente, vor beneficia de finanţare în urma privatizării.
Prefectul de Neamţ, Ioan Munteanu, a declarat, citat de Rompres, că CHE Galu, situată pe rîul Bistriţa, este inclusă în strategia SC "Hidroelectrica" SA pentru privatizare, în perioada 2004-2005, împreună cu alte obiective hidroenergetice din ţară.
Decizia a fost luată de Ministerul Economiei şi Comerţului, avîndu-se în vedere valoarea lucrărilor de executat, estimate la 2,6 miliarde de lei, la nivelul anului 2002. Lucrările hidroenergetice de barare a cursurilor de apă sunt realizate şi exploatate astfel încît să nu influen-ţeze defavorabil curgerea apelor pe sectoarele amenajate. Între-ţinerea albiei minore pe zonele neamenajate prin regularizări de rîuri, lucrările de apărare a malurilor şi alte necesităţi revin Regiei Autonome Apele Române.
Avînd în vedere valoarea apreciabilă a investiţiei rămasă de executat la CHE Galu, SC "Hidroelectrica" nu poate asigura din surse proprii fondurile de investiţii necesare reluării lucrărilor de construcţii. O serie de obiective de investiţii din ţară vor fi finalizate prin atragerea de capital în sistemul parteneriat public-privat, la iniţiativa conducerii societăţii naţionale "Hidroelectrica" SA.
Pînă în prezent la CHE Galu, la acumularea Pîrîul Pîntei a fost realizată incinta pentru execuţia barajului deversor, podul provizoriu peste rîul Bistriţa şi şenalul de devieri - faza I. La galeria de aducţiune în lungime de 8.385 metri şi cu un diametru de 6,20/5,20 metri s-au excavat 1.870 metri şi betonat 1.578 metri pe firul aducţiunii. De asemenea, au mai fost excavate şi betonate cele cinci feres-tre de acces, cu lungimi cuprinse între 150 şi 250 de metri. La centrală s-au executat o serie de lucrări de bază şi staţia de transformare.