Centrala hidroenergetică Galu va fi scoasă la privatizare

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 24 martie 2004

Lucrările Centralei hidroenergetice de la Galu, comuna Poiana Teiului, judeţul Neamţ, oprite de SC "Hidroelectrica" SA în august 2000 pe o perioadă nedeterminată din cauza fondurilor insuficiente, vor beneficia de finanţare în urma privatizării.

Prefectul de Neamţ, Ioan Munteanu, a declarat, citat de Rompres, că CHE Galu, situată pe rîul Bistriţa, este inclusă în strategia SC "Hidroelectrica" SA pentru privatizare, în perioada 2004-2005, împreună cu alte obiective hidroenergetice din ţară.

Decizia a fost luată de Ministerul Economiei şi Comerţului, avîndu-se în vedere valoarea lucrărilor de executat, estimate la 2,6 miliarde de lei, la nivelul anului 2002. Lucrările hidroenergetice de barare a cursurilor de apă sunt realizate şi exploatate astfel încît să nu influen-ţeze defavorabil curgerea apelor pe sectoarele amenajate. Între-ţinerea albiei minore pe zonele neamenajate prin regularizări de rîuri, lucrările de apărare a malurilor şi alte necesităţi revin Regiei Autonome Apele Române.

Avînd în vedere valoarea apreciabilă a investiţiei rămasă de executat la CHE Galu, SC "Hidroelectrica" nu poate asigura din surse proprii fondurile de investiţii necesare reluării lucrărilor de construcţii. O serie de obiective de investiţii din ţară vor fi finalizate prin atragerea de capital în sistemul parteneriat public-privat, la iniţiativa conducerii societăţii naţionale "Hidroelectrica" SA.

Pînă în prezent la CHE Galu, la acumularea Pîrîul Pîntei a fost realizată incinta pentru execuţia barajului deversor, podul provizoriu peste rîul Bistriţa şi şenalul de devieri - faza I. La galeria de aducţiune în lungime de 8.385 metri şi cu un diametru de 6,20/5,20 metri s-au excavat 1.870 metri şi betonat 1.578 metri pe firul aducţiunii. De asemenea, au mai fost excavate şi betonate cele cinci feres-tre de acces, cu lungimi cuprinse între 150 şi 250 de metri. La centrală s-au executat o serie de lucrări de bază şi staţia de transformare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb