CEZ DISTRIBUŢIE: "Am redus cu o oră durata întreruperilor în alimentarea cu energie electrică în Oltenia"

Simona Grigorescu
Companii #Energie / 18 septembrie 2015

CEZ Distribuţie a înregistrat la nivelul anului trecut o scădere a timpului mediu de întreruperi în alimentarea cu energie electrică de 67 de minute faţă de anul precedent, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

"Dacă în 2013 întreruperile accidentale în alimentarea cu energie electrică care au afectat un consumator pe parcursul unui an durau, în medie, 607 minute, în 2014, durata acestora s-a redus considerabil, la 540 minute", precizează compania CEZ.

Cu toate acestea, nivelul pierderilor comerciale în regiune depăşeşte în anumite ocazii 15%, în timp ce numărul cazurilor de sustragere şi deteriorare a instalaţiilor electrice s-a ridicat la 36 doar în primul semestru al anului 2015.

Acesta este rezultatul unui amplu program de investiţii realizat anul trecut care s-a ridicat la valoarea de 150,96 milioane lei cheltuieli de investiţii (CAPEX) şi 155,05 milioane lei puneri în funcţiune (PIF)".

Având în vedere nivelul la care au fost preluate reţelele de distribuţie a energiei electrice din zona Olteniei în anul 2005, eforturile investiţionale în medie de aproximativ 50 de milioane de euro pe an şi evoluţia duratei întreruperilor, se poate aprecia că CEZ Distribuţie înregistrează printre cele mai rapide evoluţii de scădere a duratei întreruperilor din 2009 până în 2014, conform rapoartelor ANRE.

"Dincolo de investiţiile pe care le realizăm, mai rămân însă probleme grave de rezolvat, mai ales în zona pierderilor de energie. Pierderile totale în zona de licenţă a CEZ Distribuţie variază între 11% şi 12% la nivel de an cu valori ce depăşesc frecvent 15% în perioada de iarnă atunci când numărul de sustrageri de energie se multiplică, în special că urmare a utilizării energiei electrice pentru încălzirea locuinţelor", mai arată sursa citată.

De asemenea, transformatoare deteriorate, furtul uleiului electroizolant, conductoare şi uşi de acces sustrase reprezintă 65% din motivele care provoacă întreruperi accidentale în alimentarea cu energie electrică.

Prejudiciul total adus de sustragerile din instalaţii a conductoarelor sau a uleiului electroizolant în primul semestru din anul 2014 a fost de aproximativ 653.000 lei, iar în anul 2015 a fost înregistrat o creştere de 24%, însumând peste 808.000 lei.

Această suma este rezultată în urmă creşterii numărului de transformatoare sau posturi de transformare înlocuite sau care au suferit intervenţii majore pentru remediere. "Valoarea aceasta ar fi putut fi direcţionată către lucrări de modernizare a reţelei în locul lucrărilor de mentenanţă, iar durata necesară remedierii acestor situaţii a fost resimţită, din nefericire, de clienţi", mai adaugă distribuţia CEZ.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb