CEZ nu va putea cumpăra toate acţiunile "Electrica Oltenia"

Alina Toma Vereha
Ziarul BURSA #Companii #Fondul Proprietatea / 10 iulie 2009

Vânzarea de acţiuni la fostele filiale ale "Electrica" se va face prin intermediul asociaţiilor salariaţilor.

Vânzarea de acţiuni la fostele filiale ale "Electrica" se va face prin intermediul asociaţiilor salariaţilor.

Un pachet de 10% este rezervat salariaţilor

"Electrica" SA nu va putea vinde "CEZ" Cehia toate acţiunile pe care le mai deţine la societăţile constituite din fosta "Electrica Oltenia". Adolf Mureşan, preşedintele Federaţiei Sindicale "Univers", ne-a declarat: "Conform contractului de privatizare a Electrica Oltenia, semnat cu CEZ - câştigătorul licitaţiei, salariaţii Electrica au dreptul să cumpere până la 10% din acţiuni. Acest drept este garantat pentru salariaţi, pentru toate filialele privatizate ale Electrica SA. Există formate două asociaţii de salariaţi, care ştiu de oferta CEZ Cehia pentru achiziţia pachetelor minoritare de acţiuni din fosta Electrica Oltenia. Dar Electrica nu le poate vinde cehilor şi acţiunile care ni se cuvin la societăţile desprinse din Electrica Oltenia".

În prezent, "Electrica Oltenia" a fost separată în alte trei societăţi - CEZ Distribuţie, CEZ Vânzare şi CEZ Servicii. La toate cele trei firme, CEZ deţine câte 51% din acţiuni. Fondul Proprietatea deţine 30% din acţiunile CEZ Distribuţie, 30% din CEZ Vânzare şi 12% din CEZ Servicii SA. Iar statul, prin "Electrica" SA, deţine 19% din CEZ Distribuţie, 19% din CEZ Vânzare şi 37% din CEZ Servicii.

Adolf Mureşan ne-a precizat că autorităţile lucrează la normele de aplicare a ordonanţei de urgenţă privind vânzarea către salariaţi a 10% din acţiunile filialelor privatizate ale "Electrica" SA. Termenul de achiziţie a acţiunilor a fost prelungit în cazul Electrica Oltenia şi Electrica Moldova, iar salariaţii şi-au exprimat interesul de a cumpăra aces­te acţiuni. Odată cu oferta făcută de CEZ Cehia pentru acţiunile deţinute de Fondul Proprietatea şi "Electrica" SA, salariaţii speră că va fi urgentată şi aprobarea normelor.

Vânzarea de acţiuni la fostele filiale ale "Electrica" se va face prin intermediul asociaţiilor salariaţilor. Acestea vor distribui acţiunile dobândite, în mod egal, către persoanele îndreptăţite. Potrivit domnului Mureşan, asociaţiile se vor dizolva după realizarea acestei operaţiuni şi nu vor avea niciun profit

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb