CFR Călători îşi propune o creştere cu 5% a volumului de călători în 2005

Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 12 mai 2005

SNTFC CFR Călători îşi propune păstrarea ritmului de creştere a volumului de călători, prioritatea pentru 2005 fiind o creştere cu cinci la sută a volumului de călători (peste 4,7 milioane pasageri).

"După ce în ultimii ani traficul feroviar de călători a înregistrat o curbă descendentă, anul 2004 a adus o creştere cu 4,9% a traficului de călători faţă de anul precedent", a declarat directorul general CFR Călători, Alexandru Noapteş, citat de Rompres.

În 2004, CFR Călători a înregis-trat 99,43 milioane călători expediaţi, faţă de 94.81 milioane în 2003 - adică o creştere de peste 4,6 milioane călători într-un an.

"Această creştere se datorează îmbunătăţirii parcului de mijloace de transport feroviar de călători la trenurile Intercity şi rapide, dezvoltării reţelei de trenuri de lung parcurs, eforturilor de adaptare a orariilor trenurilor la cerinţele călătorilor, lansării unor oferte comerciale avantajoase în perioadele de vacanţă de vară şi de iarnă şi, nu în ultimul rînd, unei mai intense şi coerente campanii de informare a publicului călător şi de promovare a călătoriei cu trenul", a spus Alexandru Noapteş.

În anul 2005, CFR Călători continuă dotarea CFR Călători cu automotoare Desiro - Săgeata Albastră. Parcul de automotoare Desiro se va îmbogăţi cu încă 15 unităţi, din care 13 unităţi asamblate în România de integratorul român SC Astra Vagoane Călători SA din Arad, la finele anului 2005 parcul de automotoare Desiro urmînd să totalizeze 83 de unităţi, din care 31 avînd 70 de locuri şi dotări suplimentare pentru trenurile Intercity.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb