• Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, susţine că a obţinut anularea majorării capitalului social al Casei Române de Compensaţii de la Sibiu
Adevărul, afirmaţiilor lui Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, este contestat vehement de Teodor Ancuţa, preşedintele Bursei de la Sibiu, care susţine că sunt false declaraţiile aceluia cum că instanţa judecătorească ar fi anulat majorarea de capital a Casei Române de Compensaţii (cea care procesează decontările tranzacţiilor sibiene pe derivate).
Într-o emisiune televizată, ieri, Dan Paul a confirmat că justiţia ar fi anulat majorarea capitalului social al Casei Române de Compensaţii (reproducem dialogul televizat):
"Reporter: Am înţeles că vi s-a dat dreptate şi s-a anulat această majorare de capital?
Dan Paul: Exact."
Teodor Ancuţa spune, însă, că Dan Paul a afirmat falsul. Preşedintele Bursei sibiene ne-a explicat că acţiunea în justiţie a casei de brokeraj "Finaco Securities" a lui Dan Paul a contestat două subiecte: primul privea majorarea de capital, al doilea privea deschiderea unui punct de lucru în Bucureşti.
După cum susţine domnul Ancuţa, întradevăr, Dan Paul a obţinut anularea hotărârii de a deschide punctul de lucru, dar nu şi anularea majorării de capital.
"Instanţa l-a obligat la plata parţială a cheltuielilor de judecată", spune domnul Ancuţa, exclamând: "De ce l-ar mai obliga să le plătească, dacă ar fi câştigat?!"
Dar, Dan Paul ne-a explicat că instanţa l-a obligat să plătească cheltuieli de judecată parţiale, pentru că a iniţiat acţiunea pe două căi, solicitând atât nulitatea absolută a majorării de capital, cât şi nulitatea actului.
"Am obţinut doar nulitatea actului, dar nu şi nulitatea absolută", afirmă Dan Paul, explicând, în continuare: "Aceasta înseamnă că majorarea de capital la Casa Română de Compensaţii nu s-a <închis>, ci trebuie reluată procedura".
Atât Dan Paul cât şi Teodor Ancuţa sunt de acord asupra unui punct: termenul limitată de îndeplinire a exigenţei de majorare a capitalului social al Casei Române de Compensaţii este cel de întâi septembrie.
Doar că primul susţine că, pentru satisfacerea exigenţei, sibienii trebuie să reia procedura, în timp ce al doilea susţine că exigenţa este, deja, satisfăcută, fiind înregistrată la Registrul Comerţului şi aprobată de CNVM.