China respinge criticile directorului OMS privind ancheta asupra originilor pandemiei de COVID-19

G.B
Internaţional / 16 iulie 2021

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS)

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS)

Beijingul a respins astăzi criticile directorului general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, cu privire la presupusa lipsă de cooperare a Chinei în ancheta asupra originilor pandemiei de COVID-19, relatează AFP, citată de Agerpres.

China, unde primele cazuri de coronavirus au fost detectate la Wuhan (centru) la sfârşitul anului 2019, trebuie "să coopereze mai bine" pentru a înţelege ce "s-a întâmplat cu adevărat", a declarat joi şeful OMS, în timpul unei conferinţe de presă la Geneva.

Organizaţia internaţională cu sediul la Geneva se confruntă cu o presiune crescândă pentru organizarea unei noi anchete aprofundate asupra originilor pandemiei de COVID-19.

Concluziile unei anchete comune întreprinse în China la începutul anului de către cercetători chinezi şi o echipă selecţionată de OMS nu a făcut lumină asupra originilor pandemiei, care a făcut deja peste 4 milioane de morţi în întreaga lume.

În faţa presei, Tedros Adhanom Ghebreyesus a menţionat lipsa "informaţiilor directe" despre coronavirus pe care Beijingul nu a dorit să le ofere echipei OMS, ceea ce, în opinia şefului organizaţiei internaţionale, reprezintă "o problemă".

Solicitat să ofere o reacţie, un purtător de cuvânt al diplomaţiei chineze, Zhao Lijian, a declarat vineri că "anumite informaţii referitoare la viaţa privată nu pot fi copiate şi scoase din ţară".

Cu toate acestea, experţii OMS au putut "să obţină o cantitate mare de date", iar China "le-a prezentat rând cu rând" ceea ce necesită "o atenţie specială", a mai spus Zhao.

Purtătorul de cuvânt chinez a respins, de asemenea, declaraţiile şefului OMS conform cărora "a existat o încercare prematură" de a respinge teoria unui accident de laborator.

Teoria ca noul coronavirus să fi scăpat dintr-un laborator a fost iniţial respinsă, în primele luni ale pandemiei, de un număr foarte mare de oameni de ştiinţă, înainte ca administraţia americană a lui Donald Trump, căreia i s-a raliat apoi cea a succesorului său Joe Biden să-i ofere mai mult credit. Preşedintele Biden a ordonat serviciilor de informaţii americane să facă din acest subiect o prioritate.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Mari porci chinezii astia. Au imbolnavit toata planeta.. China trebuie izolata de comunitatea internationala. Nu mai cumparati made in China ????????.

    1. Caută pe net cine a finanțat experimentele cu virusi periculoși (de lilieci combinați cu HIV) in laboratorul din Wuhan și o să vezi unde se cuibărește corupția capitalismul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb