CHRISTIAN TOUR: Peste 85% dintre turiştii care şi-au achiziţionat vacanţe la târgul de turism au ales ofertele estivale în străinătate

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 21 februarie 2017

Peste 85% dintre turiştii care şi-au achiziţionat vacanţe la târgul de turism au ales ofertele estivale în străinătate

Grecia, Turcia şi Spania - cele mai căutate destinaţii

Mai mult de 85% dintre românii care au cumpărat pachete de vacanţe, pe parcursul Târgului de Turism al României desfăşurat între 16 şi 19 februarie la Romexpo, au preferat sejururi pentru vacanţa de vară în străinătat, potrivit agenţiei de turism Christian Tour.

Datele agenţiei au arătat că doar 15% dintre turişti au ales pachete tailor made de tip city-break sau alte tipuri de vacanţe.

Cele mai căutate au fost sejururile early booking pentru destinaţii din Grecia, Turcia sau Spania, conform agenţiei.

Majoritatea vizitatorilor care au cumpărat un pachet turistic de la agenţie la acest târg au ales vacanţele de vară - sejururi la mare sau circuite, fiind stimulaţi de reducerile de până la 50% disponibile prin programele de early booking, la care s-au adăugat şi promoţiile speciale oferite de touroperator cu ocazia aniversării a 20 ani de la înfiinţare.

Marius Pandel, CEO Christian Tour, a declarat: "Majoritatea românilor alocă cea mai mare parte a bugetului anual de vacanţă, pentru un singur sejur pe an, vara, în vacanţa copiilor, orientându-se de cele mai multe ori către destinaţii uşor accesibile sau conectate prin curse charter. Din acest motiv, continuă să fie alese destinaţii celebre din Grecia, Turcia sau Bulgaria, însă remarcăm un apetit sporit în acest sezon şi pentru destinaţiile din Spania (Mallorca, Tenerife sau Gran Canaria) pe care am organizat curse charter suplimentare".

Christian Tour a vândut vacanţe pentru peste 8.000 de turişti la această ediţie a Târgului de Turism al României(TTR) . "Vedetele" ofertelor agenţiei la TTR au fost reducerile la pachetele de vară pentru anul 2017, iar în topul celor mai solicitate destinaţii se află insulele Creta, Corfu sau Thassos, Antalya, dar mai ales destinaţiile din Spania (Malorca, Tenerife şi Gran Canaria). Acestea au fost destinaţiile căutate şi rezervate mai cu seamă de către familiile cu copii, generând o cheltuială medie de circa 400 euro/persoană.

Reprezentantul agenţiei a precizat: "Cea mai vânată destinaţie a acestui târg de turism a fost Insula Mallorca, pentru care am pregătit reduceri consistente de până la 250 euro/cameră/sejur. Acestea fiind pachetele cele mai vândute şi primele epuizate în fiecare dintre cele 4 zile ale târgului. În mai puţin de 2 ore de la deschiderea târgului în fiecare zi, locurile reduse alocate pe Mallorca au fost sold-out".

Seniorii s-au orientat în special către locaţii din Spania şi Italia, două dintre destinaţiile pentru care beneficiază de preţuri speciale, prin programul Senior Voyage. Însă cea mai frumoasă surpriză a fost numărul mare de seniori care au optat pentru vacanţele Senior Voyage de Paşte în Bucovina, Băile Tuşnad sau Basarabia, cu tarife ce pornesc de la doar 1190 lei/persoană.

Marius Pandel a mai spus: "După cum anticipam, programul Early Booking 2017 a generat vânzări consistente la Târgul de Turism, datorită reducerilor mari şi posibilităţii de a plăti doar parţial un avans. La mare căutare au fost şi vacanţele exotice şi, spre surprinderea noastră, a fost rezervat un număr considerabil de pachete pentru Dubai sau pe programele complete de croazieră pe Marea Mediterană cu tarife ce pornesc de la 590 euro/persoană".

Christian Tour împlineşte anul acesta 20 de ani în piaţa de turism autohton şi deţine în acest moment 31 de agenţii proprii în toată ţara, plus patru filiale în Ungaria, Polonia, Serbia şi Republica Moldova.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb