CHRISTINE LAGARDE: "BCE va majora dobânzile până când inflaţia va scădea la 2%"

G.D.
Macroeconomie / 24 iulie 2022

"BCE va majora dobânzile până când inflaţia va scădea la 2%"

Banca Centrală Europeană va majora ratele dobânzilor până când inflaţia va reveni la ţinta sa de 2%, a afirmat preşedintele BCE, Christine Lagarde, într-un interviu acordat grupului media german Funke Mediengruppe, transmite Agerpres.

Este cel mai puternic angajament al şefului BCE de până acum privind lupta contra inflaţiei, care a atins luna trecută un nou maxim istoric, de 8,6%, în pofida sporirii temerilor unei recesiuni în blocul comunitar, din cauza efectelor războiului din Ucraina. Este un nivel al inflaţiei de peste patru ori mai mare faţă de obiectivul ţintă al Băncii Centrale Europene (BCE), respectiv o creştere a preţurilor de 2%.

"Vom majora dobânzile atât timp cât va fi necesar pentru a readuce inflaţia la ţinta noastră", a declarat Lagarde.

Joi, Banca Centrală Europeană a majorat ratele dobânzilor, pentru prima dată în ultimii 11 ani, indicând că ar putea urma noi creşteri în 2022, şi a anunţat un nou program de achiziţionare de bonduri, pentru a ţine sub control costurile de împrumut ale celor mai îndatorate state din zona euro.

Consiliul guvernatorilor BCE a decis majorarea cu 50 de puncte de bază a ratei dobânzii la facilitatea de depozit, la zero, de la minus 0,50%, într-un efort de a reduce nivelul record al inflaţiei în zona euro. De asemenea, au fost majorate cu 50 de puncte de bază rata dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare şi ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală, până la nivelurile de 0,50% şi, respectiv, 0,75%.

"La viitoarele reuniuni ale Consiliul guvernatorilor BCE, o normalizare suplimentară a ratelor dobânzilor va fi adecvată. Decizia semnificativă de joi, de a renunţa la ratele negative ale dobânzii, permite Consiliului guvernatorilor BCE să facă o tranziţie spre o abordare a deciziilor de politică monetară la fiecare şedinţă în parte", se arată în comunicatul instituţiei cu sediul la Frankfurt.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. aceasta declaratie data pe week-end (:)) .. de ce nu ma mir?) e un game-changer ... se coreleaza cu long spx500 (corectie val 2)

    viziunea MEA de corectie multilunara eurusd pana la 1.15-1.17 capata nu doar forma, ci si substanta!  

    recomand long euro 

    1. legat de spx500 celor care se joaca cu cfd-urile in praf...

      vedeti ca spx500 DATOREAZA inca un minim in jur de 3500 puncte si abia mai apoi face o urcare corectiva in val 2 ascendent  

      minimul in zona 3500 va avea loc inainte/in timpul/imediat dupa intalnirea FED de miercuri 27 iulie 2022... mai apoi up,up and away ! (tinte val 2 spx 500: 4101,75 apoi 4220 apoi maxim si nu peste 4572, 75 puncte)... dupa valul 2 urmeaza PERICULOSUL VAL 3 DESCENDENT : tinta 2600 +/- puncte spx500  

      valul 5 descendent (si final, in 2023 primavara) va aea tinta finala 2460-2475 puncte.... DE ACOLO AVEM MULT ASTEPTATA PIATA BULL 

      iubitorilor de usd le recomand sa astepte usd/ron 4.35-4.45 (echivalent eur/usd : 1.15 - 1.17)

      Pe rubla luai peste 50% în 4 luni. Tb voastra

      rubla e mentinuta artificial la un curs administrat de statul rus in baza banilor pe care ii mai au la indemana (aproximativ 40% din rezerva lor de 640 miliarde $.... restul de 60% sunt inghetati in SUA, Europa si Japonia).

      cand li se termina banii (caci sunt in curs de terminare, razboiul ii costa pe rusi 15-25 miliarde $/luna....) deci in maxim 12-15 luni ... rubla o sa fie pa,pa! Dar stii cum? PA, PA LA MODUL MAXIM!  

      p.s. din principiu nu investesc NICIODATA in monedele statelor teroriste! Oi fi eu bancher, dar am principiile mele etice de la care nu ma dezic! Nu as cumpara rubla stiind cat rau a putut face Rusia Romaniei si romanilor de-a lungul timpului!

      Niciodata nu finantez teroristii !  

    Ce gargara. Adica la inflatie aproape de 10% ei se strufoca si urca dobanda de referinta de la negativ la 0% (zero la suta!) si acum anunta ca o sa faca nu stiu ce? Cand? In 10 ani?

    inflatia voastra scriptologica, dupa care cresteti salariile omenirii, va scade dar preturile consumabilelor traiului omului vor ramine apocaliptice.

    1. De pretul cartofilor se ocupa exclusiv Dl Isărescu. Aduce și din Etiopia dacă e cazul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb