Ciocolata fără zahăr este acum pe piaţă. Anunţul a fost făcut chiarde reprezentanţii Universităţii Dunărea de Jos, unde a fost creată ciocolata proteică.
Potrivit datelor prezentate de UGAL, este vorba despre un produs fără zahăr, bogat în proteine, ce are în compoziţie o serie de ingrediente speciale. Şi asta datorită muncii de mai bine de un an a unei echipe de cercetători de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, care a creat o reţetă de ciocolată proteică. Produsul nu are zahăr, nici conservanţi, ba mai mult, conţine un procent ridicat de proteine echilibrate din punct de vedere al prezenţei aminoacizilor esenţiali.
"Green Velvet - ciocolată proteică cu lapte - se numeşte aşa pentru că zahărul e înlocuit cu un îndulcitor natural 100%, patentat, GREEN SUGAR, pe bază de frunze de Stevia Rebaudiana şi eritritol. Reţeta are la bază o mixtură proteică cu valoare biologică ridicată, formată din izolat proteic din zer şi proteine din mazăre sub formă de nuggets, ce conferă o textură plăcută, crocantă şi asigură mai mult de 20% din valoarea energetică a ciocolatei", se arată în comunicatul universităţii.
Ciocolata proteică a fost concepută de o echipă de cadre didactice de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, formată din şef lucrări dr. ing. Livia Patraşcu, prof. dr. ing. Iuliana Aprodu şi şef lucrări dr. ing. Ina Vasilean (directorul proiectului de cercetare). Green Velvet este primul dintr-o serie de şase produse proteice optimizate din punct de vedere nutriţional, realizate în cadrul unui proiect de cercetare, cu ajutorul şi la solicitarea agentului economic SC LABORATOARELE REMEDIA SRL, interesat să ofere consumatorilor produse sănătoase, bogate în proteine, cu destinaţie nutriţională particulară.
Ciocolata proteică este disponibilă prin comandă online.