Circa trei sferturi din tranzacţiile pe rezidenţial sunt cu locuinţe vechi

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 30 septembrie 2010

Peste trei sferturi din tranzacţiile de pe piaţa rezidenţială sunt cu locuinţe vechi, cele mai multe cu preţuri în jurul a 60.000 euro, iar cumpărătorii sunt dispuşi că plătească cu până la 10.000 euro în plus pentru un apartament nou, faţă de unul vechi, din aceeaşi zonă, potrivit "Coldwell Banker", citat de Mediafax.

Mai mult de jumătate din tranzacţii sunt încheiate prin programul "Prima Casă", apartamentele care înregis-trează cele mai bune vânzări încadrându-se sau fiind apropiate ca preţ de plafonul de 60.000 de euro, deşi potenţialii cumpărători ar fi dispuşi să plătească cu până la 10.000 de euro în plus pentru un apartament nou, faţă de unul vechi, dacă este situat în aceeaşi zonă.

"În ceea ce priveşte perioada imediat următoare, dacă măsurile de austeritate nu au determinat deja o prăbuşire a preţurilor, în adevăratul sens al cuvântului, e puţin probabil să asistăm la ajustări semnificative în absenţa altor reduceri salariale sau a livrării pe piaţă a unui portofoliu vast de locuinţe preluate de către băncile finanţatoare", a declarat Valentin Ilie, director executiv al Coldwell Banker Affiliates of Romania.

În opinia sa, pe termen mediu vor conta, însă, şi deciziile luate de către dezvoltatorii proiectelor noi, finalizate parţial sau integral, în contextul în care 80%-90% din tranzacţiile încheiate în acest moment sunt cu locuinţe vechi.

Pe de altă parte, Coldwell Banker Affiliates of Romania apreciază că preţurile de tranzacţionare au înregistrat o scădere medie de 10% în ultimele patru luni.

Dacă în privinţa preţurilor solicitate de către proprietari scăderea a fost de circa 5-8% , în zona preţurilor finale de tranzacţionare reducerea înregistrată a fost chiar mai importantă. Proprietăţile scoase la vânzare îşi găsesc mai greu un cumpărător, astfel că vânzătorii sunt forţaţi să scadă mai mult preţurile de tranzacţionare.

Preţurile obţinute de către vânzătorii de locuinţe sunt, potrivit "Coldwell", în medie cu 8% mai mici faţă de cele publicate în anunţurile iniţiale de vânzare.

Coldwell Banker Affiliates of Romania oferă servicii de consultanţă, brokeraj şi management al proprietăţilor imobiliare pe toate segmentele pieţei: rezidenţial, birouri, industrial, terenuri şi investiţii. Compania are, în prezent, treisprezece sucursale - nouă în Bucureşti şi câte una în Arad, Braşov, Câmpulung şi Piatra Neamţ.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb