CÎŢU: "Este momentul ca românii din nou să se bucure de nunţi, botezuri"

J.P.
Politică / 28 mai 2021

"Este momentul ca românii din nou să se bucure de nunţi, botezuri"

Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, că pandemia nu a trecut încă, dar "este momentul ca românii din nou să se bucure de nunţi, botezuri" şi alte evenimente, conform Agerpres.

Cîţu a spus că măsurile de relaxare decise de la 1 iunie pentru persoanele vaccinate nu reprezintă un privilegiu pentru acestea, ci o încurajare a oamenilor să se imunizeze pentru a reveni la normalitate şi a menţionat că de la 1 iulie vor fi discutate alte relaxări.

"Fiecare pas pe care îl facem şi în care vedem că pandemia este depăşită oarecum, suntem încă în luptă cu pandemia, încă nu am depăşit totul, dar avem un program, pe care l-am anunţat, relaxări de la 1 iunie, 1 iulie, 1 august, în funcţie de ce se întâmplă cu mai mulţi parametri. Astăzi am continuat exact aşa cum am anunţat pe 15 mai, cu relaxări. Cred că mult aşteptate sunt cele pentru evenimente publice private, care au fost de un an de zile amânate, au fost suspendate. Este momentul ca românii din nou să se bucure de nunţi, botezuri şi aşa mai departe. Deci, de la 1 iunie, cu anumite condiţii, dar putem să vorbim de o nouă etapă după un an de zile care a fost dificil pentru foarte mulţi dintre români", a afirmat Cîţu, la B1Tv.

Potrivit acestuia, şi în legătură cu portul măştii s-a făcut un pas important, nefiind obligatorie într-un spaţiu închis în care sunt maximum cinci persoane, dar acestea să fie vaccinate.

"Vom discuta de la 1 iulie alte relaxări", a adăugat premierul.

El a apreciat că beneficiile pentru persoanele vaccinate nu reprezintă "privilegii", ci sunt "normalitate".

"Nu, nu sunt privilegii, sunt beneficii pentru noi ca societate să revenim la normal. De fapt, nici nu sunt beneficii, sunt normalitate. De fapt asta facem, paşi spre normalitate. Ne întoarcem la a fi fără mască în interior, într-un spaţiu închis, apoi în toată instituţia şi aşa mai departe. Aşa era înainte, asta era normalitatea. Deci nu este un privilegiu, nu este nimic special, este cum aveam viaţa înainte de pandemie", a susţinut premierul.

De asemenea, în opinia sa, măsurile referitoare la deschiderea la capacitatea de 50% a cluburilor, barurilor şi discotecilor pentru persoane vaccinate nu reprezintă un privilegiu, ci o "încurajare".

"Este o încurajare, nu este un privilegiu. Eu aşa vreau să văd lucrurile. (...) Îi încurajăm pe oameni să se vaccineze pentru a reveni la normalitate. Până la urmă, asta este singura soluţie. Vă aduc aminte, anul trecut, cu toţii aşteptam vaccinul pentru a reveni la normalitate, nu ne gândeam că o să vină aşa de repede, a venit vaccinul, avem doze suficiente pentru toţi românii care doresc să se vaccineze şi acum implementăm aceste soluţii pentru a fi mai aproape de normalitate. Încă nu suntem în normalitate, dar mergem aproape", a spus prim-ministrul.

El a explicat că specialiştii spun că riscul de răspândire a bolii între persoanele vaccinate "este aproximativ zero".

"Toţi specialiştii ne spun că riscul de răspândire a bolii între persoanele vaccinate este aproximativ zero. Deci de aceea mergem pe acea variantă unde sunt mai multe persoane şi dacă nu sunt persoane vaccinate într-un număr mai mare se răspândeşte mai mult. Asta este ce ne spun specialiştii. Eu ascult de specialişti. Dar, în acelaşi timp, eu sunt foarte atent să iau măsurile care să ducă spre normalitate. Şi guvernul a făcut tot ce a putut să facă. Avem doze de vaccin şi acum am văzut că s-a redus numărul pe persoane infectate, am venit cu aceste măsuri. Toţi ne dorim să revenim la normalitate. Nu este un secret pentru nimeni. Eu vreau să revenim cât mai repede la normalitate şi de aceea luăm aceşti paşi. Avem şi eu un calendar, ceea ce nu cred că vedem într-o altă ţară din Europa, să ai un calendar clar de Paşte, la 1 iunie, 1 iulie, 1 august", a adăugat Florin Cîţu.

Întrebat în legătură cu faptul că nu a fost atinsă ţinta de 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, premierul a răspuns: "Ţinta nu era de 5 milioane de persoane vaccinate, ţinta era să scăpăm de pandemie. (...) Este o estimare pe care am făcut-o cu toţii, că atât avem nevoie să depăşim această etapă. Ne-am vaccinat mai rapid şi se pare că am depăşit mai repede. Ăsta este scopul campaniei de vaccinare, de a depăşi pandemia".

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. un cadou de adio:

    ultimul mesaj pentru intreaga actuala clasa politica si toti de aici:  

    sa va temeti de momentul Martie-Aprilie 2023 

     

    e punctul maxim posibil (ca si climax) de manifestare a unei mari ridicari sociale cu multa violenta impotriva intregii clase politice cu demolarea ei si uciderea ei (si a puilor lor nascuti din pacate vii).  

     

    sa spunem ca mi-a tremurat mana si nu am fost neaparat exact in actiunea de insamantare situationala... poate aparea oricand intre punctul Mai 2021 si perioada Martie-Aprilie 2023 (sa pastram suspansul, nu?).  

    Ca si roadmap ....ca sa intelegeti temporal unde ne aflam... la nivel de subcicluri temporale repetitive ne aflam in interiorul perioadei echivalente Nov 1987 (momentul Brasov) si Decembrie 1989 (Timisoara si restul tarii).  

    Momentului Nov 1987 ii corespunde momentul de revolta spontana IN TOATE ORASELE TARII din Martie 2021. In echivalent (ca arc temporal) perioadei Nov 1987 - Dec 1989 ii corespunde (cu aproximatie de +/- 2 luni) momentul Martie-Aprilie 2023.  

    Toate scarbele neocomuniste si puii lor nascuti din pacate vii vor fi strivite si rupte in bucati in cel mai sangeros mod.  

    SI O SA STITI CA A FOST MANA MEA PUTERNICA CARE V-A SFARTECAT ! 

    Si intreaga clasa politica neo-bolsevica si neo-comunista care s-a ridicat dupa 1989 pe umerii inocenti ai oamenilor simpli va fi pulverizata integral.  

    E un frumos cadou din partea mea aceasta insamantare situationala.  

    Bucurati-va de el.  

    Hotararea sa fac asta a venit dupa situatia total injurioasa a numirii analfabetei la BNR (stiti voi care)... e un mare afront adus mie (care am depus cv la BNR de 2 ori pana acum) si oricarui bancher care se respecta.  

     

    Am sa va demolez leprosilor neo-comunisti ! Nu un partid sau altul ci toti in grup din clasa politica fanariota post-1989 cu toate neamurile voastre scarboase care trebuie sa moara!  

    E efectiv ultimul mesaj al meu catre toti.  

    Eu imi iau banii si ma retrag undeva pana trece furtuna.  

     

    Oamenii buni si simpli AU GARANTIA MEA PERSONALA ca ma tin de cuvant cu ce zic si cu ce fac.  

     

    Dincolo de orice magarie de origine neo-comunista/ neo-bolsevica la care am asistat in cei 30 de ani ... aceasta din urma cu "Veorica" la BNR... efectiv m-a amarat si m-a inversunat. Am mana exceptional de puternica si va voi pulveriza in cel mai sadic mod.  

    Sfanta Demolare a Muntelui de Gunoi neo-comunist trebuie sa aiba loc.  

    1. Iar ești decompensat....

      Mai încearcă pe la psihiatrie.... 

      bai asta de la 1. 1 esti un tampit, omul asta e super!

    smecherii ne dau libertate cu lingurita , bucurati-va , dar tot cu lingurita !

    Nu uitati stirea de ieri data de ziar.

    Bulgarii nu mai cer la granita niciun fel de document Covid, nimic. Bulgarii s-au intors la vremurile pre-pandemie.

    Mergeti in vacante si weekenduri la bulgari. Este minunat. Lasati-l pe Citu sa isi numere cafelele in Romania. 

    1. Aveti dreptate. catu,a dat startul plecarii romanilor in concedii in Bulgaria,intrucat el,doreste sa se bucure de concediu cu amanta singuri in Vama veche,unde sa puna la punct procreerea unuicopil si poate si a nuntii.Cand a anuntat aceste"drepturi" ale romanilor,probabil ca s-a gandit ca,dupa nunti,urmeaza si marirea natalitatii la romani,dar numai pe timpul veri.Sa vedeti la toamna,cand se vor numara"bobocii",ca daca i se v-a parea ca sau nascut prea multi,o sa revina din nou la restrictii,ca da frigul,o sa fie inghet afara si barbatii isi vor pune pe fuduliile umflate ghiata.Pai ce bai romanilor,credeti ca voi o sa "vaccinati" consoartele tot timpul. Daca doriti sa faceti acest lucru,treceti pe la colonelul gheorghita sa va intepe si ocolitil pe Arafat ca ala poate sa va vaccineze in partile dorsale ca omul nu stiti ce apucaturi are.Multumim PATROANE.!

      In loc sa-i multumiti pentru gestionarea excelenta a crizei sanitare postati numai bazaconii!!

      Ai dreptate tataie.Noua nu de COVID ne ste teama ci de "BAZACONIA",numita CATU.!

      Dle pensionar, Citu nu vrea sa mai mareasca pensiile. Asta va va deranja, doar daca nu sunteti securist cu pensie speciala.

      la bascalie va pricepeti toti , in loc sa realizati ca purceaua-i moarta ! din bascalie in bascalie ajungem in sclavie , na , ca si rimeaza !

      Tataie ai trait degeaba in comunism,sau esti ruda lui catu

      Nu vreai sa facem si niste plecaciuni,

      Am ajuns in sclavie

      ne vom ridica si ii vom elimina

    Va dati seama cat de rau am decazut ca neam, daca penibilul si caricatura asta de premier a ajuns sa ne spuna, ce masuri de relaxare ne mai da, de cand si la cine, umilindu-ne ca pe niste sclavi cu afirmatia: "este o încurajare, nu este un privilegiu", de parca toate aceste masuri ni le-ar da de pe mosia lui ma-sa, si doar daca ne injectam cu "otrava mortala din seringa"?!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb