Clubul Fermierilor Români lansează înscrierile la a patra ediţie a programului ''Tineri Lideri pentru Agricultură"

Comunicate de presă #Agricultură / 22 februarie 2022

Clubul Fermierilor Români lansează înscrierile la a patra ediţie a programului ''Tineri Lideri pentru Agricultură"

Clubul Fermierilor Români lansează înscrierile pentru o nouă serie a programului "Tineri Lideri pentru Agricultură", se arată într-un comunicat de presă. Peste 120 de copii de fermieri sunt aşteptaţi să participe la a patra ediţie a programului, care va debuta în toamnă şi care îşi propune să îi pregătească pe aceştia pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider în propriile afaceri şi în comunitate, dar şi pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesională a fermierilor în structurile administraţiei publice din România şi de la Bruxelles.

Potrivit sursei citate, obiectivul Clubului Fermierilor Români este de a pregăti peste 1.000 de tineri fermieri până în anul 2027.

"Programul Tineri Lideri pentru Agricultură îşi consolidează prin noua serie rolul important într-un proces complex de transformare a agriculturii româneşti, răspunzând creativ unor provocări majore comune tuturor ţărilor europene: lipsa de atractivitate pentru agricultură a noii generaţii, asigurarea continuităţii în fermă (pe fondul îmbătrânirii populaţiei) şi riscurile asociate schimbărilor climatice, care necesită punerea la lucru a noilor tehnologii şi modele de afaceri. Este primul program major european care vine cu o abordare integrată a temelor menţionate, urmărind identificarea, antrenarea şi susţinerea unei noi generaţii de lideri în agricultură, oameni pregătiţi să preia afacerea familiei, să se implice responsabil în viaţa comunităţii rurale, să fie vectorul transformării inovative a afacerii pe baze antreprenoriale şi tehnologice.", a declarat Florian Ciolacu, Director Executiv Clubul Fermierilor Români.

Referindu-se la conţinutul programului şi la participanţi, Florian Ciolacu a adăugat: "Avem o viziune clară şi pragmatică în ceea ce priveşte dezvoltarea acestei noi generaţii de antreprenori-lideri în agricultură. Cursurile planificate în program şi stagiile de internship sunt alese să susţină punerea în valoare a acestor tineri, conştientizarea rolului lor în viitorul agriculturii şi asumarea responsabilităţii în transformarea acestui domeniu, pentru prosperitatea afacerii familiei lor, a celor pe care îi conduc, a comunităţii rurale. Suntem bucuroşi să putem anunţa că deja a treia generaţie de cursanţi este aproape de absolvire şi aşteptăm cu nerăbdare să creştem comunitatea tinerilor lideri - cei care reprezintă viitorul agriculturii româneşti".

Lansat în anul 2019, programul "Tineri Lideri pentru Agricultură" se adresează tinerilor cu vârsta de până la 35 ani, absolvenţi de facultate, copii ai fermierilor membri în Clubul Fermierilor Români sau tineri proveniţi din familii de fermieri (cu exploataţia înregistrată la APIA), dornici să-şi dezvolte competenţele în managementul afacerii, să crească afacerea familiei şi să se implice în comunitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb