CLUJ: UBB a inaugurat un laborator de soluţii de automatizare a proceselor chimice

D.Ţ.
Miscellanea / 25 iunie 2021

Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică a Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca a inaugurat un laborator de soluţii de automatizare a proceselor chimice, cu tehnologie de ultimă oră din industrie, conform Agerpres.

Conducerea UBB comunică: "Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a inaugurat în această săptămână laboratorul 'EMERSON - Soluţii de automatizare a proceselor chimice'. Laboratorul inaugurat la UBB este primul laborator dedicat soluţiilor de automatizare a proceselor chimice, cu tehnologie de ultimă oră din industrie, inaugurat de compania EMERSON într-o universitate românească şi primul finanţat integral în UBB".

Potrivit sursei citate, colaborarea între UBB şi compania EMERSON va continua atât din punctul de vedere al funcţionării laboratorului, cât şi în direcţia iniţierii unor programe curriculare în vederea pregătirii cât mai eficiente şi aplicate a studenţilor pentru intrarea pe piaţa muncii.

Rectorul UBB, prof. univ dr. Daniel David, cu ocazia inaugurării laboratorului, a declarat: "Universitatea noastră s-a angajat într-o direcţie world-class pe care şi-au asumat-o marile universităţi ale lumii, direcţie care presupune activarea permanentă a tuturor celor trei componente academice de bază: componenta educaţională, componenta de cercetare-dezvoltare-inovare, precum şi legătura cu societatea/comunitatea. Am depăşit acea mentalitate învechită conform căreia doar universitatea este cea care generează cunoaştere/inovare pe care o transferă apoi spre societate/comunitate; suntem conştienţi că şi societatea poate veni spre noi cu soluţii inovative, astfel încât relaţia să fie una bidirecţională şi, în final, eficientă. Laboratorul Emerson este un exemplu de astfel de relaţie bidirecţională, care serveşte toate componentele academice menţionate anterior".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb