CM RUSIA Gazdele sunt în grafic, spre binele competiţiei

D.N.
Sport / 22 iunie 2018

Gazdele sunt în grafic, spre binele competiţiei

Echipa naţională a Rusiei este ca şi calificată în optimile de finală ale competiţiei după victorii clare în primele două meciuri, 5-0 cu Arabia Saudită şi 3-1 cu Egipt. Dincolo de partea sportivă, organizatorii au şi alte motive de satisfacţie. S-a observat că ori de câte ori gazdele nu reuşesc să meargă în fazele superioare ale unui turneu final entuziasmul scade, de la simplii spectatori autohtoni, până la voluntarii care se ocupă de turişti. Cu o echipă gazdă implicată în continuare în turneu, interesul rămâne la cele mai înalte cote, vânzările se menţin pe o pantă ascendentă şi toată lumea este mulţumită

Cum Rusia a investit 30.000.000.000 de dolari în această competiţie, reuşita ei este foarte importantă, mai ales din punct de vedere al imaginii, la care ţine foarte mult conducerea ţării.

Selecţionerul Rusiei, Stanislav Cercesov, extrem de criticat înainte de turneul final, "înţepat" inclusiv de preşedintele Vladimir Putin, susţine că toată lumea a învăţat din greşeli: "Ne-am fixat obiective, iar ele au fost îndeplinite. Toţi cei 23 de jucători sunt pregătiţi să joace, iar banca este plină de viaţă. Nu vreau să vorbesc despre dificultăţi. Am avut probleme, ele sunt tratate atunci când apar. Toată lumea îşi aminteşte de meciurile noastre din trecut, cu echipe împotriva cărora trebuia să ne pregătim şi nu am putut să o facem în mod corespunzător. Însă am învăţat din greşelile noastre. Aveam nevoie de o victorie pentru a ne îndeplini obiectivele. Egiptul avea nevoie de o victorie pentru a spera. Aveau nevoie de un rezultat, au devenit nervoşi, iar noi am reuşit să profităm de această situaţie şi am marcat".

Cunoscutul antrenor Mircea Lucescu este convins că Rusia va ajunge foarte sus în competiţei: "Ruşii au fost favorizaţi şi de program, care a fost făcut în favoarea lor, pentru a duce campionatul cel puţin până în sferturile de finală sau în semifinale. Dacă nu, campionatul nu mai are importanţă pentru suporterii ruşi. Aşa a fost peste tot. Dar ei au şi arătat bine, au făcut un joc bun."

În ultimul meci din grupă, Rusia se va duela cu Uruguay, pentru a obţine locul 1 în grupă, care asigură, teoretic, un traseu mai facil în restul competiţiei.

Campionatul Mondial nu va avea decât un impact de scurtă durată asupra unui sector (al berii) aflat în declin de mai mulţi ani în Rusia, ţară care ocupă locul 14 în lume în funcţie de consumul de alcool per capita, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Însă, în timp ce votca joacă un rol important în viaţa ruşilor, în cazul berii Rusia ocupă abia locul 32 la nivel mondial, potrivit unui studiu realizat de producătorul japonez de bere Kirin. Motivele pentru care în prezent ruşii beau mai puţină bere decât la începutul anilor 2000 au legătură cu restricţiile impuse vânzării şi publicităţii, majorării taxelor şi crizelor care au afectat puterea de cumpărare. Punctul de cotitură a fost în 2011, când, din punct de vedere legal, berea a fost clasificată ca băutură alcoolică, astfel că i s-au impus numeroase restricţii: interzicerea vânzării în timpul nopţii, la chioşcurile de stradă sau în volume mari. Numai în perioada de după 2013 piaţa berii din Rusia s-a contractat cu peste 24% şi ar urma să piardă alte 11 procente până în 2022, potrivit estimărilor firmei de cercetare de piaţă Euromonitor. Cupa Mondială va fi doar un motor de creştere provizoriu al vânzărilor de bere, dar nu va schimba dinamica anuală generală. Deocamdată doar un tip de bere, aparţinând unui sponsor oficial al Cupei Mondiale, este autorizat în stadioane şi în zonele dedicate fanilor, în timp ce vânzările de alcool sunt interzise pe o rază de doi kilometri în jurul stadioanelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb