CNBC: Acţiunile chineze riscă delistarea din SUA; investitorii ar trebui să îşi acopere poziţiile

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 decembrie 2021

Acţiunile chineze riscă delistarea din SUA; investitorii ar trebui să îşi acopere poziţiile

Săptămâna trecută, gigantul chinez de transporturi auto Didi şi-a anunţat decizia de a se delista de la bursa din New York, urmând să se listeze la Hong Kong

Riscurile legate de reglementare cresc tot mai mult în China, iar investitorii ar trebui să îşi reducă expunerea pe acţiunile chineze listate în Statele Unite, consideră Jack Siu, director de investiţii pentru China, la Credit Suisse.

"Incertitudinile privind reglementările prezintă riscuri pentru investitori în următoarele douăsprezece până la optsprezece luni", a declarat joi Siu la "Street Signs Asia", conform sursei menţionate. "În consecinţă, credem că este prudent ca deţinătorii unor astfel de acţiuni să se diversifice, să-şi acopere expunerile (să facă hedging) şi, poate, în cazul companiilor listate dual să se mute pe acţiunile listate şi la Hong Kong, pentru a se proteja împotriva riscului delistării (n.r. din Statele Unite)".

Conform CNBC, piaţa Certificatelor Americane de Depozit (ADR) a companiilor chineze din Statele Unite se află sub presiune, investitorii fiind îngrijoraţi de înăsprirea reglementărilor din partea Beijing-ului din ultimul an, ce au afectat sectoare precum tehnologie, educaţie sau imobiliare. Certificatele Americane de Depozit sunt instrumente financiare prin care acţiuni ale companiilor străine sunt listate în Statele Unite.

Multe companii vizate de autorităţile de reglementare chineze au listate ADR-uri în Statele Unite. Chiar săptămâna trecută, gigantul chinez de transporturi auto Didi şi-a anunţat decizia de a se delista de la bursa din New York, urmând să se listeze la Hong Kong, conform sursei menţionate.

Siu crede că este posibil să urmeze şi alte măsuri de reglementare. El a explicat că, potrivit unui organ de presă chinez, autorităţile de reglementare de la Beijing vor cere fondurilor din China continentală să renunţe, în timp, la deţinerile în companiile listate în străinătate.

Între timp, Comisia de Valori Mobiliare şi Burse din Statele Unite (SEC) a finalizat regulile şi procedurile ce permit autorităţilor de reglementare să delisteze acţiunile străine, dacă companiile nu îndeplinesc cerinţele de audit.

De alfel, un număr tot mai mare de companii chineze listate în Statele Unite au căutat, în ultimii ani, să se listeze şi la Hong Kong. Printre acestea se numără giganţii de comerţ electronic Alibaba şi JD.com, precum şi platforma de social media Weibo, conform CNBC.

Siu spune că nu este încă timpul să se investească masiv în acţiuni chineze. Conform directorului de investiţii de la Credit Suisse, inceritudinile privind reglementarea, în special în "sectoarele strategice", pot persist a până în martie anul viitor. În plus, analiştii nu şi-au îmbunătăţit perspectiva pentru companiile chineze, iar fondurile nu s-au întors către China, a spus el, conform sursei menţionate.

"Deci, din punct de vedere fundamental lucrurile nu se îmbunătăţesc pentru companii", a punctat Siu, adăugând că investitorii ar trebui să rămână pe sectoare susţinute de autorităţile de reglementare chineze, cum sunt energia regenerabilă şi vehiculele chineze, notează CNBC.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb