CNVM îl sancţionează cu avertisment pe Lucian Anghel

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 august 2012

CNVM îl sancţionează cu avertisment pe Lucian Anghel
  • document ataşat Ordonanţa 250/2012
    apasă aici pentru a descărca.

    UPDATE

    Bursa a replicat, într-un comunicat, că reglementarea în materia executărilor silite având ca obiect valori mobiliare constituie unul dintre subiectele importante ale discuţiilor cu CNVM.

    În acest sens, CNVM a solicitat Bursei de Valori Bucureşti includerea în Codul BVB a unor prevederi cu privire la derularea executărilor silite de valori mobiliare (inclusiv o serie de responsabilităţi privind aprecierea legalităţii si oportunităţii acestora) exclusiv prin procedura de vânzare specială la ordin, mai arată respectivul comunicat.

    BVB mai precizează că a întreprins toate măsurile necesare pentru a răspunde solicitării CNVM în scopul derulării executărilor silite de valori mobiliare prin piaţa de capital. În mod special, BVB a analizat solicitările CNVM, considerând posibilele implicaţii şi riscuri legale şi operaţionale aferente asumării efectuării acestor operaţiuni, atât din punctul de vedere al BVB cât şi al participanţilor la piaţă.

    Astfel, BVB a ajuns la concluzia că responsabilităţile în cauză exced prerogativele sale de operator de piaţă, în speţă aprecierea corectitudinii documentaţiei, a îndeplinirii condiţiilor de legalitate necesare derulării executării silite şi a adoptării unor măsuri privind derularea/ nederularea vânzării prin această metodă, precum şi adoptarea unor măsuri speciale de invalidare, retragere sau reintroducere a ordinelor.

    ------------------

    Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) l-a sancţionat cu avertisment pe Lucian Anghel, preşedintele Consiliului de Administraţie al BVB, potrivit unei ordonanţe a autorităţii de supraveghere a pieţei de capital.

    CNVM îşi motivează decizia prin faptul că BVB nu a răspuns solicitărilor de transmitere a modificărilor prevederilor referitoare la vânzarea specială la ordin din Cartea I a Codului Bursei de Valori Bucureşti SA.

    CNVM consideră că Lucian Anghel este responsabil pentru această încălcare, întrucât, în calitate de Preşedinte, deşi putea şi trebuia să prevină săvârşirea unei astfel de fapte, nu a făcut-o.

    BVB are obligaţia ca, în cel mult 15 zile de la emiterea prezentei ordonanţe, să se conformeze solicitărilor CNVM. În situaţia în care obligaţia nu este îndeplinită, CNVM va aplica sancţiuni în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

    Opinia Cititorului ( 2 )

    1. Nici o surpriza, atata timp cat Barbu si Ileana fac ”comunicatele”, Lucian , saracu, nu stie cu ce se mananca. L-au lucrat si pe el. Asa incepe cu un avertisment.....

      V-as ruga macar de data aceasta , cei vinovati sa-i concediati. Nu se mai poate asa. Ce faceti cu imaginnea dvs.? La BCR nu v-am vazut in aceasta postura. Separe ca la BVB nu se cunoaste cat este de importanta imaginea. Suficient cata imagine proasta v-a fost facuta de cel dinaintea dvs. Si aici ma refer desigur la executiv.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    Fix la cos
    IBC SOLAR
    rpia.ro
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    26 Sep. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9759
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
    Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    citiesoftomorrow.ro
    energyexpo.ro
    cnipmmr.ro
    roenergy.eu
    notorium.ro
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb