COMANDANT BELARUS: "Polonia ar fi primul obiectiv militar în caz de conflict"

G.D.
Internaţional / 7 iulie 2022

"Polonia ar fi primul obiectiv militar în caz de conflict"

Belarus va considera Polonia primul său obiectiv militar în cazul în care va fi atacat, iar Minskul va răspunde cu lovituri asupra infrastructurii de război şi a posturilor de comandă ale Varşoviei, a declarat astăzi adjunctul şefului de Stat Major al forţelor armate belaruse, Ruslan Kosighin, citat de EFE, potrivit Agerpres.

''În cazul declanşării unui conflict, teritoriul Poloniei şi infrastructura sa militară se transformă în obiectivul principal'', a avertizat Kosighin, citat de agenţia oficială Belta.

Militarul belarus a declarat că autorităţile poloneze trebuie să fie conştiente de faptul că, văzându-se atacat, Belarusul îşi va concentra răspunsul asupra ''centrelor de luare a deciziilor, sistemelor de control, centrelor de amplasare (a sistemelor de apărare antiaeriene - n.r.), arsenalelor şi bazelor, dar şi altor obiective economice importante''.

''Suntem pregătiţi pentru diverse evoluţii ale situaţiei. Nu am dori să avem de-a face cu un scenariu militar, însă în Occident trebuie să se înţeleagă foarte clar că răspunsul nostru în faţa oricărei provocări armate va fi fără echivoc adecvat şi ferm'', a adăugat oficialul belarus.

Kosighin a insistat că Belarusul acordă o atenţie specială amplasării sistemelor de apărare antiaeriană americane în regiunea europeană, şi îndeosebi în Polonia, unde este pe punctul să fie pusă în funcţiune o bază de acest tip, situaţie văzută de Minsk drept o provocare şi o ameninţare militară.

''Întreg ansamblul de pregătiri militare ale Occidentului, inclusiv pe teritoriul Poloniei, este o dovadă a activităţii planificate de Washington şi Bruxelles care, sub pretextul îngrădirii ameninţărilor dinspre est (...) creează grupuri militare pentru posibila lor folosire în această direcţie'', a susţiunut el.

Militarul belarus a concluzionat că, ''în fond, este vorba despre pregătiri pentru a realiza operaţiuni militare în direcţia est''.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Dupa aceste declaratii trebuie sa intelegem:

    Daca se va ajunge la un conflict "nuclear", ce nu pare a fi departe, Berlinul, Parisul, Londra si desigur America vor fi lovite cu toata puterea. Dar nu de rusi. Rusia nu va declansa un razboi nuclear, asa cum America nu a participat (participa) la luptele cu Rusia in Donbas. Dar razboiul nuclear nu este departe. Si daca va fi declansat, nu este greu de ghicit cine va lovi primul. Si nu Rusia, nici America.  

    Declansarea razboiului nuclear va copia strategia americana; armamentul american performant, face ravagii in randul fortelor ruse in Ucraina. Dar americanii nu sunt implicati.  

    Si daca, .. ca in Donbas, rachetele nucleare ruse performante vor lovii.... America. Dar nu rusii, rusii nu vor fi implicati. Ca americanii in Donbas.

    Rusii nu sunt prosti.  

    1. Nu te rupe rasul cand pui in aceeasi propozitie "rachete nucleare ruse performante":-)?...singura "performanta" a mujicilor e sa ramana dupa 100 de ani la nivelul din 1918...sau cum ar spune Gabriel Garcia Marquez..."Un veac de singuratate" :-)

      Taticule, ai ramas inecat in propaganda aia globalista de ultima spetza, in care nu mai cred nici copilasii! Intr-un Razboi nuclear, rachetele hipersonice rusesti vor face diferentza! Sa speram ca rusii nu le vor arunca si pe-aici prin Romanica, dar la ce slugoi ai Vestului avem in fruntea Coloniei, tare mi-e teama ca se va intampla!

      Cred ca ma confunzi, taticule, cu vreunul din familia ta de urangutani!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb