Comerţul în piaţa auto s-a comprimat cu 20% în noiembrie 2008

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 15 ianuarie 2009

Comerţul în piaţa auto s-a comprimat cu 20% în noiembrie 2008

Cifra de afaceri în comerţul cu amănuntul, care exclude vânzările de autovehicule şi motociclete, a crescut în noiembrie cu 2,8% faţă de aceeaşi lună din 2007 , însă avansul a venit doar din vânzările de alimente, băuturi şi tutun, a anunţat, miercuri, Institutul Naţional de Statistică (INS). În octombrie, afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut cu 8,6% faţă de a zecea lună din 2007.

Uşoara creştere a afacerilor din comerţ din noiembrie a venit exclusiv din vânzările de alimente, băuturi şi tutun, care au crescut cu 8% faţă de noiembrie 2007.

În schimb, comerţul cu autovehicule, motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea autovehiculelor s-au comprimat în noiembrie 2008 cu 19,9% faţă de aceeaşi lună din 2007, astfel că afacerile totale din comerţul cu ridicata şi amănuntul au scăzut cu 11,3%.

Serviciile de piaţă pentru populaţie au înregistrat de asemenea o tendinţă negativă, afacerile din sector coborând în noiembrie cu 11,9% faţă de perioada echivalentă din 2007, mai relevă datele INS.

Faţă de octombrie, afacerile din comerţul cu amănuntul, fără vânzările de autovehicule şi motociclete, s-au redus în noiembrie cu 2,4%, afacerile din comerţul cu ridicata şi amănuntul s-au comprimat cu 14,8%, iar serviciile de piaţă pentru populaţie au scăzut cu 10,5%.

În primele 11 luni ale anului trecut, afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut cu 14,3% faţă de acelaşi interval din 2007, pe fondul avansului vânzărilor de produse nealimentare cu 16,2% şi a vânzărilor de alimente, băuturi şi tutun cu 12,1%.

De altfel, evoluţia bună a afacerilor din prima parte a anului trecut menţine pe plus comerţul cu autovehicule, motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea autovehiculelor, care a crescut cu 22,7% în primele 11 luni, în timp ce comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule a avansat cu 14%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb