Comisarul şef din IPJ Vrancea, Ştefan Scarlat, reţinut pentru luare de mită

Elena Deacu
Anticorupţie / 17 martie 2015

Ştefan Scarlat, comisar şef din IPJ Vrancea, a fost reţinut de procurorii DNA pentru 24 de ore, fiind acuzat de luare de mită, instigare la abuz în serviciu şi sustragere sau distrugere de probe ori de înscrisuri.

Potrivit procurorilor, în jurul datei de 4 august 2013, Ştefan Scarlat, în calitate de ofiţer de poliţie în cadrul IPJ Vrancea - Serviciul de Investigare a Fraudelor, a pretins o sumă de bani şi a primit de la un martor denunţător suma de 150 euro pentru a nu-şi îndeplini o atribuţie de serviciu, respectiv aceea de a înregistra în evidenţele IPJ Vrancea un act de constatare din data de 01.08.2013. Respectivul document privea depistarea martorului denunţător în timp ce efectua curse de transport călători în comun, fără a emite bilete de transport acestora.

Mai mult, inculpatul a sustras din evidenţele IPJ Vrancea documentul respectiv, precum şi declaraţiile luate pasagerilor transportaţi de martorul denunţător în regim de transport călători în comun.

La data de 12 august 2013, Ştefan Scarlat, în aceeaşi calitate, pe fondul unei discuţii cu un alt martor denunţător, privind soluţionarea unui dosar penal în care acesta avea calitatea de persoană vătămată, şi-a alimentat autoturismul proprietate personală cu combustibil în valoare de 270 lei de la o benzinărie administrată de acesta din urmă, fără a achita contravaloarea.

La data de 4 iunie 2013, în parcarea unui supermarket din municipiul Focşani, Ştefan Scarlat a pretins de la administratorul unei societăţi comerciale suma de 800 lei şi a primit de la acesta suma de 600 lei, în legătură cu o verificare pe care ofiţerul de poliţie a efectuat-o la data de 6 martie 2013, la punctul de lucru al firmei respective.

În data de 25 septembrie 2013, Ştefan Scarlat i-a solicitat unui coleg de-al său, agent de poliţie în cadrul IPJ Vrancea, să nu-i aplice nicio sancţiune contravenţională unui om de afaceri, ca urmare a unui controlul efectuat în aceeaşi zi la firma sa, ocazie cu care fuseseră constatate mai multe nereguli. Prin această "intervenţie", inculpatul i-a asigurat omului de afaceri un folos necuvenit prin neaplicarea sancţiunii contravenţionale corespunzătoare.

Ştefan Scarlat urmează să fie prezentat mâine Tribunalului Galaţi, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb