Comisia Europeană a pus în discuţie opţiunile pentru noul buget post Brexit

V.D
Internaţional / 14 februarie 2018

Comisia Europeană a pus în discuţie opţiunile pentru noul buget post Brexit

Comisia Europeană a dat astăzi publicităţii o serie de propuneri cu privire la următorul buget al Uniunii Europene, care includ tăieri de fonduri în anumite domenii şi noi surse de venituri care să acopere golul apărut în urma Brexitului, adăugând că fondurile de la UE ar trebui condiţionate de respectarea statului de drept de către statele membre, informează Reuters.

Opţiunile prezentate de Comisia Europeană vor fi dezbătute de şefii de stat şi de guverne la reuniunea din 23 februarie. Executivul comunitar va prezenta la începutul lunii mai propunerile sale definitive cu privire la următorul buget pe termen lung, 2021 - 2027.

"Un buget nu este un exerciţiu contabil, ci o reflecţie a priorităţilor şi a ambiţiilor, care traduce viitorul în cifre. Prin urmare, să discutam mai întâi despre ce fel de Europă ne dorim. Ulterior, statele membre vor trebui să îşi susţină ambiţiile cu finanţarea necesară. Trebuie să înţelegem cu toţii că, în discuţiile care ne aşteaptă, nu vom mai putea continua ca până acum", a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

CE subliniază că atunci când se discută despre nivelul de ambiţie al acţiunii UE în domenii cum ar fi protecţia frontierelor externe ale UE, sprijinirea unei veritabile Uniuni Europene a Apărării, stimularea transformării digitale a Europei sau creşterea eficienţei politicii de coeziune şi a politicii agricole ale UE este important ca liderii să aibă o idee clară asupra a ceea ce ar însemna concret opţiunile lor din punctul de vedere al finanţării acordate la nivelul UE. Este ceea ce îşi propune documentul prezentat miercuri de Comisie, prin cuantificarea impactului financiar al diverselor opţiuni de politică posibile.

Comisia prezintă, de asemenea, opţiuni pentru modernizarea bugetului UE, inclusiv prin consolidarea legăturii dintre obiectivele sale şi modul în care acesta este finanţat. În plus, sunt prezentate posibilităţi pentru consolidarea legăturii - denumită de multe ori "condiţionalitate" - dintre finanţarea acordată de UE şi respectarea valorilor fundamentale ale Uniunii.

"Trebuie să nu repetam experienţa nefericita din 2013, când bugetul actual al UE a făcut obiectul unui acord cu o întârziere considerabilă. Dacă o astfel de întârziere s-ar repeta, peste 100.000 de proiecte finanţate de UE nu ar fi în măsură să demareze la timp, iar sute de mii de tineri nu ar putea beneficia de pe urma schimburilor Erasmus+ în 2021", a declarat comisarul responsabil pentru buget şi resursele umane, Gunther H. Oettinger.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb