Compania "Ion Moş" anunţă investiţii de 4 milioane euro pentru 2009

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 6 noiembrie 2008

Producătorul de condimente pentru industria cărnii SC Ion Moş are un program de investiţii de patru milioane euro pentru 2009, destinat în special construirii unui depozit de produse finite şi creşterii capacităţii în fabrica de condimente şi aditivi alimentari din Dragomireşti Deal, a declarat, ieri, la Indagra, directorul societăţii Ion Moş, Eugenia Cărăgui. "Jumătate din sumele estimate pentru investiţii va proveni din fonduri proprii, iar restul din credite, le vom demara numai după ce vom vedea cum va evolua piaţa pentru că în ultimele două luni am avut oprelişti din cauza creditelor bancare", a spus Cărăgui. Aceasta a precizat că intenţionează să mărească capacitatea fabricii pentru dublarea producţiei actuale cifrată la 280 tone de condimente lunar.

Ion Moş este prezentă cu condimentele proprii şi în Ucraina, Moldova şi Rusia unde e exportat anul trecut de circa trei milioane euro. Cantităţile exportate se ridică la 80-120 tone pe lună din totalul producţiei. Societatea produce condimente cu materie primă din import, în special din ţările UE, dar şi Filipine.

"De pe piaţa românească cumpărăm muştar, busuioc şi coriandru, dar din păcate, lipsa sprijinului pentru încurajarea micilor producători pentru cultivarea acestor plante ne-a determinat să le aducem şi pe acestea de pe piaţa externă", a explicat directorul societăţii.

Cărăgui a subliniat că toate produsele care sunt pe piaţă, inclusiv materia primă, sunt testate în cele două laboratoare proprii.

"Din păcate pentru cel de-al doilea laborator de microbiologie, deşi am avut un proiect semnat la Ministerul Agriculturii încă din 2006, nu am primit încă fondurile cuvenite, în jur de 50.000 de euro, pe motiv că mai avem un laborator similar - deşi e un laborator fizico-chimic şi pentru care am beneficiat de asemenea de o susţinere de 50.000 de euro", a mai spus Cărăgui.

Potrivit sursei citate, din acest motiv compania a dat în judecată MADR pentru a-şi primi fondurile care se cuvin, în urma proiectului acceptat, deşi valoarea totală a unul laborator, cu dotări cu tot, se ridică la peste 600.000 de euro.

SC Ion Moş este şi distribuitor de utilaje şi echipamente pentru industria alimentară, provenite în special din Germania şi este pentru a 13-a oară la Indagra. Reprezentantul societăţii consideră că despărţirea în două a Indagra nu este benefică pentru că ediţia din vară este plasată în aceeaşi perioadă cu o expoziţie similară din Moldova.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb