Compania-mamă a RCS&RDS a finalizat o dublă tranzacţie pentru refinanţarea împrumuturilor

Mina Irina
Ziarul BURSA #Companii / 26 octombrie 2016

Compania-mamă a RCS&RDS a finalizat o dublă tranzacţie pentru refinanţarea împrumuturilor

RCS & RDS şi Cable Communications Systems N.V. (societatea mamă a RCS & RDS) au finalizat refinanţarea grupului printr-o emisiune de obligaţiuni în valoare de 350 milioane euro şi un împrumut sindicalizat în valoare de până la 1,687 miliarde lei, a anunţat astăzi operatorul de comunicaţii fixe, potrivit unui comunicat de presă trimis redacţiei.

"Emisiunea de obligaţiuni în valoare de 350 milioane euro de către Cable Communications Systems N.V. (societatea mamă a RCS& RDS S.A.) s-a făcut cu scadenţă în 2023 şi la o dobândă anuală de 5%. Emisiunea de obligaţiuni este garantată de RCS & RDS S.A. Data de 26 octombrie 2016 este stabilită ca dată de emisiune a obligaţiunilor, acestea urmând să fie admise ulterior la tranzacţionare pe Bursa de Valori din Irlanda (Irish Stock Exchange)", se arată în comunicat.

Consorţiul de bănci care a intermediat emisiunea a fost format din : J.P. Morgan, Citibank, Deutsche Bank, ING Bank, Societe Generale, UniCredit, BT Capital Partners şi Raiffeisen.

O altă componentă a tranzacţiei a constat în contractarea de către RCS & RDS a unui credit sindicalizat în valoare totală de până la 1,687 miliarde ron, format din trei facilităţi de credit. Băncile Finanţatoare ale contractului de împrumut sunt: Citibank, Banca Transilvania, BRD - Groupe Societe Generale, ING Bank, Raiffeisen şi UniCredit.

Sumele obţinute ca urmare a acestor două operaţiuni de finanţare au fost folosite pentru rambursarea anticipată a obligaţiunilor în valoare totală de 450 milioane euro cu dobândă anuală de 7,5% emise de Cable Communications Systems în 2013, precum şi unor facilităţi contractate de RCS & RDS în 2015 şi, respectiv, 2016.

Avocaţii emitentului au fost Freshfields Bruckhaus Deringer şi PeliFilip. Băncile finanţatoare au fost consiliate de Cleary Gottlieb, Steen & Hamilton, Linklaters, Clifford Chance şi Kinstellar, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb