Companii din IT, agricultură şi e-commerce, aşteptate la bursă

A.P.
Comunicate de presă / 13 octombrie 2020

DANIELA ŞERBAN

DANIELA ŞERBAN

Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) prezintă principalele concluzii ale specialiştilor din piaţa de capital, care au participat la dezbaterea lunară "Pulsul Pieţei Financiare". Invitaţii au comentat tendinţele pe termen lung de creştere a burselor, apetitul investitorilor pentru noi tranzacţii şi rezultatele pe trimestrul al doilea, conform unui comunicat ARIR.

Răzvan Raţ, Director General Adjunct, BRK Financial Group:

"În piaţa de capital din România, comparativ cu anul trecut, remarcăm interesul în creştere al investitorilor pentru noi companii. În ultimii trei sau patru ani depozitele bancare au crescut constant şi suntem într-un moment în care domină excesul de lichiditate. Astfel, sunt necesare alternative pentru investiţii, noi companii sunt aşteptate la bursă. Mă bucur că antreprenorii analizează tot mai des această opţiune de finanţare - în afară de bani, bursa contribuie la promovarea afacerii, creşterea vizibilităţii, se creează o relaţie mai strânsă cu clienţii, aceştia putând deveni şi acţionari."

Zuzanna Kurek, Partener Cornerstone Communications:

"Antreprenorii sunt acum interesaţi să strângă capital din două motive: pentru a-şi asigura o stabilitate financiară în cazul unei crize financiare ce ar putea veni ca rezultat al crizei sanitare şi pentru a-şi asigura lichidităţi suficiente pentru a garanta continuitatea activităţii. Vedem în rândul antreprenorilor un interes mai ridicat pentru finanţarea prin intermediul emisiunilor de acţiuni în defavoarea obligaţiunilor, deoarece la finanţarea prin acţiuni capitalul nu trebuie returnat la scadenţă. Din perspectivă sectorială, observăm un interes mai mare al companiilor din agricultură şi tehnologie. Dacă ne concentrăm eforturile şi în următorii 2-3 ani aducem pe bursă pentru fiecare sector câte un jucător, chiar şi din top 5, vom schimba percepţia în sector şi vom avea mai multe listări."

Cristian Popa, CFA, Membru Consiliul de Administraţie, BNR:

"Creditul bancar şi capitalul de investiţii de la bursă sunt complementare, ele lucrează foarte bine împreună şi mecanismul de transmisie al politicii monetare este mai bun atunci când ai o piaţă de capital dezvoltată pentru că ea transmite mai departe capitalul în economie. Creditele, împreună cu capitalul de investiţii pe care îl atrag companiile la bursă fac un tot. Împreună dezvoltă şi finanţează economia, companiile şi antreprenorii îşi dezvoltă ideile, pun capitalul la lucru. Cred că e important să avem această perspectivă, că pieţele financiare lucrează bine împreună."

Daniela Şerban, Preşedinte şi Co-fondator ARIR:

"Piaţa de capital poate fi un motor puternic de creştere economică pentru România prin listarea companiilor la bursă. În ultima perioadă s-a pus foarte mare accent pe susţinerea financiară din partea statului sau pe acordarea de credite bancare facile şi cred este momentul să arătăm importanţa surselor de finanţare provenite de pe piaţa de capital. "

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb