Companiile aeriene trebuie să se asigure la Autoritatea Aeronautică Civilă

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Aeronautică / 15 iunie 2007

Companiile româneşti de transport aerian şi cele care deţin aeronave înmatriculate în România vor fi obligate să depună copii ale documentelor de asigurare la Regia Autonomă Autoritatea Aeronautică Civilă Română, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor, remis, joi, NewsIn.

Potrivit comunicatului, această măsură a fost aprobată printr-o Hotărâre de Guvern în cadrul şedintei Executivului de miercuri, care prevede unele măsuri privind punerea în aplicare a Regulamentului Parlamentului European şi al Consiliului nr. 785 din 2004 privind cerinţele de asigurare pentru transportatorii aerieni şi operatorii de aeronave.

"Regulamentul CE obligă operatorii de zboruri de pe teritoriul unui stat membru să facă dovada deţinerii documentelor de asigurare încheiate conform cerinţelor regulamentului, în faţa autorităţilor competente din orice stat UE. Astfel, actul normativ prevede ca toate aeronavele care decolează sau aterizează pe teritoriul României să aibă la bord copii ale documentelor de asigurare", se arată în comunicat.

De asemenea, regulamentul solicită statelor membre să se asigure că transportatorii aerieni respectă cerinţele de asigurare şi că sancţiunile aplicate pentru încălcarea prevederilor Regulamentului vor fi "eficiente şi proporţionale".

Ministerul Transporturilor este autoritatea în măsură să decidă revocarea licenţei de transport aerian în cazul nerespectării cerinţelor actului normativ. De asemenea, Regia Autonomă Autoritatea Aeronautică Civilă Română poate să aplice amenzi oricărui transportator aerian dacă se constată executarea unor zboruri cu aeronave civile fără contracte de asigurare pentru acoperirea răspunderii faţă de terţi şi, după caz, pasageri, bagaje sau marfă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb