Complexul de birouri din Bucureşti al grupului Atenor, finanţat printr-o emisiune de obligaţiuni

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 octombrie 2012

Complexul de birouri din Bucureşti al grupului Atenor, finanţat printr-o emisiune de obligaţiuni

Grupul belgian Atenor va finaliza în noiembrie 2013 construcţia primei faze a complexului de birouri Hermes Business Campus din Pipera, a cărei dezvoltare va fi finanţată din fondurile obţinute printr-o emisiune de obligaţiuni în valoare de 60 milioane de euro.

Alpine România, filială a grupului austriac de construcţii Alpine, a fost desemnată antreprenorul general al primei clădiri din complexul care va fi amplasat pe Bulevardul Dimitrie Pompei.

În 2011 compania a iniţiat prima fază din cele trei ale proiectului, a cărei infrastructură este deja finalizată.

Clădirea va avea 18.000 metri pătraţi închiriabili, iar construcţia va fi finalizată până la sfârşitul lunii noiembrie 2013, urmând să fie disponibilă pentru viitorii chiriaşi începând cu 1 ianuarie 2014.

"Contactele şi negocierile cu companiile multinaţionale sunt deja în curs. Cele mai multe dintre ele sunt deosebit de atrase de aspectul ecologic al proiectului", se arată într-un comunicat al Atenor, citat de Mediafax.

Hermes Business Campus va avea în total 78.000 metri pătraţi de spaţii de birouri şi 46.000 metri pătraţi de spaţii tehnice şi de parcare.

"Acum mai mult ca niciodată, Atenor Group îşi confirmă determinarea de a-şi dezvolta know-how-ul în Bucureşti. Pe data de 18 octombrie 2012, grupul a emis o obligaţiune cu scadenţă la 5 ani în valoare de 60 de milioane de euro, sub forma unei oferte publice pentru investitori privaţi şi instituţionali din Belgia şi Marele Ducat al Luxemburgului. Profitul net rezultat va fi alocat pentru finanţarea construcţiei proiectelor din portofoliu, inclusiv a Hermes Business Campus", se menţionează în comunicat.

Începerea construcţiei la supra­structura Hermes Business Campus a fost amânată la începutul anului de către investitorii belgieni care aşteptau îmbunătăţirea situaţiei de pe piaţa birourilor.

Proiectul a fost anunţat în noiembrie 2010, dată la care reprezentanţii dezvoltatorului spuneau că vor începe construcţia parcului de afaceri deoarece cred că zona Pipera are încă potenţial. Atenor a anunţat că va investi circa 150 de milioane de euro în complexul de birouri, din care 30 de milioane de euro pentru prima fază.

Atenor a achiziţionat terenul de peste 15.000 de metri pătraţi din bulevardul Dimitrie Pompei în anul 2008. Terenul a aparţinut fabricii Electronica.

Atenor Group, listat la bursa din Bruxelles, a finalizat mai multe proiecte imobiliare în Belgia, Luxemburg şi Ungaria. Compania deţinea la sfârşitul lunii iunie active în valoare de peste 300 milioane de euro şi a raportat în primul semestru un profit de 7,7 milioane de euro, comparativ cu 8,4 milioane de euro în perioada similară din 2011.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb