COMUNICAT DE PRESĂ Lattanzio Group: Eveniment privind implicarea sistemului bancar în atragerea fondurilor europene

Comunicate de presă / 15 noiembrie 2013

Dată fiind importanţa strategică a fondurilor structurale în dezvoltarea economiei, Guvernul României a gândit o nouă abordare pentru perioada 2014 - 2020, ce presupune implicarea de noi parteneri pentru o utilizare mai eficientă a fondurilor europene.

Beneficiind de o vastă experienţă în consultanţă, Lattanzio Group în colaborare cu Asociaţia Română a Băncilor organizează pe 21 noiembrie un eveniment cu titlul "Fondurile Structurale pentru stimularea dezvoltării. Rolul sistemului bancar în următoarea perioadă de programare 2014-2020", ce va avea loc la sediul din Bucureşti al Băncii Naţionale a României în sala "Mitiţă Constantinescu", începând cu ora 09.30.

Acţiunea se încadrează în iniţiativa Guvernului României de a "implica sistemul bancar în atragerea fondurilor europene, atât în efectuarea plăţilor către beneficiari, cât şi în procesul de selecţie şi evaluare a proiectelor", după cum a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. Prezentă în România din 1992, Lattanzio Group a colaborat de-a lungul anilor cu numeroase administraţii publice şi companii private în cadrul a peste 40 de proiecte de dezvoltare şi formare, cunoscând aşadar dificultăţile întâmpinate în actuala perioadă de programare.

Deschiderea oficială a evenimentului va fi marcată de alocuţiunea domnului Bogdan Olteanu, Viceguvernatorul BNR, urmată de o sesiune despre principalele provocări ale Guvernului în vederea optimizării implementării fondurilor europene în următoarea perioadă de programare. Vor interveni Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, Preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, Radu Gheţea şi CEO Lattanzio Group, Ezio Lattanzio.

Evenimentul va constitui o ocazie importantă pentru a prezenta contribuţia comunităţii bancare din România la "elaborarea şi îmbunătăţirea legislaţiei privind managementul financiar al fondurilor europene, alături de toate părţile implicate, obiectivul fiind creşterea ratei de absorbţie a fondurilor europene", conform afirmaţiilor Preşedintelui ARB. Aşadar, capacitatea băncilor de a furniza expertiză cu un înalt grad de specializare poate contribui la accelerarea finanţării proiectelor şi asigurarea unui flux financiar optim.

Formarea la distanţă deţine un potenţial fundamental în sprijinul aplicării uniforme a procedurilor specifice fondurilor europene, prin intermediul transferului de competenţe operaţionale la nivelul personalului băncilor implicate în atragerea fondurilor europene. Vor interveni în acest sens Directorul firmei Lattanzio Learning, Massimo Giacomelli, alături de Senior Consultant Lattanzio Learning, Guido Cernuto şi de International Sales Manager eXact learning solutions, Federico Dondero.

Manifestarea va include şi o dezbatere pe teme de actualitate privind rolul sistemului bancar în stimularea absorbţiei fondurilor europene. Contribuţia comunităţii bancare devine strategică în contextul în care "companiile şi administraţiile publice pot creşte cu ajutorul consultanţei şi al fondurilor europene, prin demararea unor procese de dezvoltare şi inovare", după cum susţine Preşedintele Lattanzio Group. Iniţiativa este dedicată aşadar tuturor băncilor comerciale din România, precum şi altor actori implicaţi în programarea şi implementarea fondurilor structurale şi de coeziune.

Lattanzio Group este o firmă de consultanţă italiană, prezentă în România din 1992 şi cu birouri în Italia, Croaţia şi Macedonia. În România, firma a implementat peste 40 de proiecte finanţate din fonduri europene, sprijinind administraţiile publice şi companiile în procesul de dezvoltare organizaţională.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5290
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur384.5900

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb