Comunitatea portuară reia protestele pentru demiterea CA şi a conducerii CN AMP Constanţa

Elena Deacu
Companii #Transporturi / 21 aprilie 2015

Operatorul Portuar şi Federaţia Naţională a Sindicatelor au reluat, începând cu data de 20 aprilie, protestele împotriva conducerii administrative şi a celei executive a Companiei Naţionale "Administraţia Porturilor Maritime" SA Constanţa.

Cele două organizaţii reprezentative la nivelul sectorului de activitate "Transporturi pe apă şi servicii conexe. Transporturi aeriene şi servicii conexe" motivează această acţiune prin lipsa de răspuns atât a Companiei Naţionale cât şi a Ministerului Transporturilor la toate problemele comunităţii portuare, aduse la cunoştinţă acestora în numeroase rânduri, atât printr-o serie de memorii, memorandumuri, scrisori, cât şi în cadrul întâlnirilor, inclusiv de la sediul Ministerului.

Operatorul Portuar şi Federaţia Naţională a Sindicatelor consideră în continuare că primul pas în vederea stabilirii unei căi de dialog pentru rezolvarea ulterioară a tuturor problemelor privind încheierea contractelor de subconcesiune, a contractelor de închiriere a infrastructurii de transport naval, privind politică tarifară, transparenţa în exploatarea domeniului portuar şi Master Planul Portului Constanţa este reprezentat de schimbări structurale complete privind conducerea CN APMC.

Astfel, Operatorul Portuar, cât şi Federaţia Naţională a Sindicatelor solicită accelerarea acţiunilor iniţiate de Ministerul Transporturilor, în scopul reglementării problemelor de pe platforma portuară, deoarece, până în acest moment, nu există rezultate concrete în acest sens.

Comunitatea Portuară apreciază că toate neregulile sesizate până în prezent denotă grave deficienţe în gestionarea Portului Constanţa, încălcarea dispoziţiilor legale şi o lipsă totală de interes manifestată de conducerea CN APMC SA privind dezvoltarea portului Constanţa.

În consecinţă, acestea reprezintă motive concrete de revocare şi demitere a Consiliului de Administraţie şi a executivului companiei, Operatorul Portuar şi Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare urmând a întreprinde în continuare orice demersuri necesare în scopul adoptării tuturor măsurilor legale pentru intrarea în normalitate.

Organizaţia Patronală "Operatorul Portuar" Constanţa reuneşte 36 de companii care îşi desfăşoară activitatea pe domeniul portuar.

În cadrul companiilor membre ale Organizaţiei Patronale îşi desfăşoară activitatea peste 6.000 salariaţi, ceea ce reprezintă mai bine de 60% din numărul total de persoane angajate pe domeniul portuar.

Companiile membre ale Organizaţiei Patronale, prin activitatea desfăşurată, contribuie cu peste 85% la veniturile Administraţiei Portului Constanţa (CN APM).

Contribuţia Organizaţiei Patronale la bugetul local prin activitatea desfăşurată este de cca 2 milioane de euro între 2011-2013, ceea ce reprezintă aproximativ 30% din respectivul buget.

Contribuţia Organizaţiei Patronale la bugetul de stat este de 45 milioane de euro/3 ani (2011-2013).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb