Concerte în cadrul Festivalului Internaţional "George Enescu"

M.C.
Cultură / 18 aprilie 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Unsprezece oraşe din ţara noastră, exceptând Bucureştiul, vor organiza concerte în cadrul Festivalului Internaţional "George Enescu" din acest an, astfel de evenimente muzicale urmând să aibă loc la Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Sibiu, Târgu Mureş, Bacău, Bârlad, Târgovişte, Satu-Mare şi Piatra Neamţ.

"În total, în ţară, se vor desfăşura 24 de concerte, dublu faţă de ediţia anterioară. Artişti şi ansambluri de talie mondială, precum Elisabeth Leonskaja, David Grimal, La Grande Chapelle Madrid, Anna Tifu, Kamerata Baltica, Charles Richard Hamelin, alături de mai tinerii artişti care au câştigat recent premii la prestigioase concursuri internaţionale de vioară şi pian, cum sunt Nobuyuki Tsujii şi Ziyu He, vor prezenta recitaluri sau concerte alături de filarmonicile locale, sub bagheta unor dirijori inspiraţi, cum sunt Gabriel Bebeşelea, Lera Auerbach, Jayce Ogren, Cristian Lupeş, Marco Angius, Adrian Petrescu sau Brad Lubman", informează organizatorii într-un comunicat transmis Agerpres.

Concertele din ţară se adaugă celor 84 de concerte de la Bucureşti, care vor putea fi urmărite în toată ţara prin video-streaming, pe site-ul Festivalului 'Enescu' - www.festivalenescu.ro.

"Alături de partenerii noştri din ţară am reuşit, începând cu ediţia 2015, să apropiem de Festival comunităţile de melomani din mai multe oraşe. Am început cu trei oraşe, acum sunt unsprezece. Avem acum în Festival un total de 104 concerte iar în ţară un număr dublu faţă de ediţia anterioară. Am găsit deschidere şi la artiştii care ne vizitează ţara, şi la cei din România. Ne-am dori ca această perioadă să fie peste tot una de celebrare a muzicii sub numele lui Enescu, cel care ne-a lăsat o moştenire chiar mai mare decât putem duce noi astăzi. Sper să ajungem să ne ridicăm la înălţimea acestei moşteniri şi, de ce nu, putem să visăm la o ediţie în cel puţin 41 de oraşe din ţară. Până atunci, experienţele live, în sălile de concert, în oraşele care s-au implicat în Festival pot fi completate de toţi melomanii prin transmisiunile online", a declarat Mihai Constantinescu, director executiv al Festivalului Internaţional "George Enescu", citat în comunicat.

Achiziţionarea biletelor pentru concertele din ţară se va face local, modalităţile fiind stabilite de organizatorii din fiecare oraş. Anunţurile de punere în vânzare au început deja şi vor continua în perioada următoare.

La ediţia anterioară a evenimentului au fost organizate concerte în şapte oraşe din ţară.

Ajuns la cea de-a XXIV-a ediţie, Festivalul Internaţional "George Enescu" se va desfăşura în perioada 31 august - 22 septembrie 2019.

În sălile de concerte din Bucureşti vor urca pe scenă peste 2.500 dintre cei mai valoroşi muzicieni ai lumii, având 50 de naţionalităţi, şi vor fi prezentate 84 de concerte şi recitaluri. Ediţia din acest an a festivalului totalizează 34 de prezenţe în premieră în România: 25 de artişti, printre care Marion Cotillard, Kiril Petrenko, Mitsuko Uchida, şi nouă orchestre de talie mondială.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb