Conducerea Vrancart a convocat acţionarii pentru majorarea capitalului social

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 20 martie 2023

Conducerea Vrancart a convocat acţionarii pentru majorarea capitalului social

Drepturile de preferinţă aferente operaţiunii nu vor fi tranzacţionate

Societatea vrea să acorde dividende de douăsprezece milioane lei

Vrancart Adjud (VNC) vrea să-şi majoreze capitalul social cu 48,84 milioane de lei, acţionarii fiind convocaţi pentru aprobarea operaţiunii de piaţă în data de 27 aprilie, potrivit unui raport al companiei publicat la finele săptămânii trecute pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Majorarea capitalului social are la bază nevoia de dezvoltare a societăţii, prin extinderea capacităţilor de producţie la fabricile de hârtie igienică, carton şi ambalaje, retehnologizarea acestora, cât şi angrenarea de noi proiecte relevante, în acord cu planul general de dezvoltare a Grupului", se menţionează în convocator.

Operaţiunea, ce implică emiterea 488,4 milioane de acţiuni noi, cu o valoare nominală de 0,1 lei fiecare, se va desfăşura în două etape. În prima, subscrierile se vor face în baza drepturilor de preferinţă, la o rată de 0,4059. Acţiunile vor fi subscrise fără primă de emisiune, adică la valoarea nominală.

"Drepturile de preferinţă nu vor fi admise la tranzacţionare şi, respectiv, nu vor fi tranzacţionate", se menţionează în convocator.

În etapa a doua, acţiunile rămase nesubscrise vor fi oferite spre subscriere celor ce au subscris în prima etapă, proporţional cu drepturile de preferinţă deţinute, la un preţ de 0,11 lei pe acţiune.

Tot la finele lunii aprilie, acţionarilor Vrancart li se va supune la vot repartizarea sumei de 12,03 milioane de lei ca dividende, din profitul anului trecut. Dividendul unitar este de 0,01 lei, ceea ce raportat la preţul acţiunii VNC de vineri, de 0,168 lei, oferă un randament brut de 6%.

Un alt punct aflat pe ordinea de zi vizează majorarea plafonului de credite în sold al societăţii de la valoarea de 50 milioane de euro, la valoarea de 75 milioane de euro.

Pentru anul trecut, compania a raportat un profit net preliminar de 19,4 milioane lei, dublu faţă de cel din 2021, în condiţiile în care cifra de afaceri s-a ridicat la 526 milioane lei, cu 36% peste cea din anul anterior.

SIF Banat-Crişana are 75% din Vrancart, în timp ce Pavăl Holding deţine 17% din compania ce are o evaluare bursieră de 202 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb