Conferinţa "BURSA"/Agri-Business pe profit: "Politica agricolă comună - 2014-2020" / EUROPARLAMENTARUL LAURENŢIU REBEGA: "Pagube de 5,1 miliarde de euro pentru agricultorii europeni în urma embargoului impus de Rusia"

PETRE BARAC
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 13 octombrie 2014

Laurenţiu Rebega: "Pentru protejarea fermierilor de eventuale şocuri precum criza dintre Rusia şi Ucraina, Comisia Europeană ar trebui să creeze un buget de criză pentru agricultori, cu flexibilitate sporită".

Laurenţiu Rebega: "Pentru protejarea fermierilor de eventuale şocuri precum criza dintre Rusia şi Ucraina, Comisia Europeană ar trebui să creeze un buget de criză pentru agricultori, cu flexibilitate sporită".

Agricultorii din Uniunea Europeană au înregistrat pagube de 5,1 miliarde de euro, în urma embargoului impus de Federaţia Rusă, ne-a declarat europarlamentarul Laurenţiu Rebega. Domnia sa ne-a precizat că, deocamdată, pagubele aduse agricultorilor români nu au fost calculate de Ministerul Agriculturii.

Laurenţiu Rebega ne-a precizat că producţia agricolă locală poate să înregistreze un trend ascendent în 2014 faţă de 2013, iar ponderea agriculturii în Produsul Intern Brut din acest an va fi în jur de 6%. "Pentru protejarea fermierilor de eventuale şocuri precum criza dintre Rusia şi Ucraina, Comisia Europeană ar trebui să creeze un buget de criză pentru agricultori, cu flexibilitate sporită. În plus, noul comisar european pe agricultură trebuie să rezolve problemele gestionării unor crize la nivelul Uniunii", ne-a explicat europarlamentarul, care apreciază că această criză politică pe care o traversăm este principalul element care pune în pericol piaţa agricolă locală şi producătorii români.

În cadrul conferinţei noastre de vineri, Laurenţiu Rebega a afirmat că producătorii şi comercianţii autohtoni au dificultăţi din cauza concurenţei neloiale. Europarlamentarul susţine că, în momentul în care un sector este afectat, respectiv cel agricol, efectul este unul în lanţ şi se extinde şi în alte domenii, iar Comisia Europeană nu a reuşit să găsească soluţii pentru fermierii afectaţi de criza ruso-ucraineană.

Domnul Rebega a subliniat că autorităţile trebuie să protejeze producătorii agricoli, iar piaţa locală să nu suporte aceste presiuni politice. În opinia domniei sale, autorităţile trebuie să asigure urgent un management al riscurilor şi al crizelor, precum şi siguranţa şi securitatea alimentară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb