CONFERINŢA ENERGIA ÎN PRIZĂ Mark Beacom, Black Sea Oil & Gas: "Marea Neagră, o oportunitate a României în domeniul energiei"

Sabin S. Brandiburu
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 28 septembrie 2023

Mark Beacom, Black Sea Oil & Gas: "Marea Neagră, o oportunitate a României în domeniul energiei"

Marea Neagră oferă un potenţial foarte mare pentru ca România să devină un puternic exportator de energie, atât din resurse eoliene, cât şi din gaze naturale, însă pasivitatea mediului politic pune în pericol oportunitatea pe care Marea Neagră o pune la dispoziţie, este de părere Mark Beacom, CEO Black Sea Oil & Gas.

"Marea Neagră are un mare potenţial, din perspectivă geologică. Se află la uşa continentului european, care este foarte important din punct de vedere al consumului de energie, şi are o conectivitate excelentă. Totul ar sugera că Marea Neagră reprezintă o oportunitate uşoară pentru România şi continuă să fie o oportunitate uimitoare, dar, de fapt, este un eşec. Acest eşec nu se datorează lipsei de interes al investitorilor sau a provocărilor tehnice. Motivul pentru care este o astfel de provocare este că nu pare să existe o dorinţă reală din partea clasei politice de a dezvolta în mod proactiv aceste resurse, din motive pe care nu le pot înţelege nici după zece ani. România ar trebui să fie un mare exportator. Ar trebui să-şi acopere în totalitate cerinţele, pentru că Marea Neagră este suficient de mare pentru a furniza şi, după ce propriile cerinţe sunt îndeplinite, ar trebui să exporte. Dar, iată-ne astăzi, totuşi, importând încă gaze", a declarat Mark Beacom.

Acesta a afirmat că, pe lângă gazele naturale extrase din Marea Neagră, producţia alternativă de energie solară la ţărm, precum şi producţia de biogaz pot aduce avantaje României.

"Nu suntem atât de dornici să sărim să forăm mai multe puţuri şi să extragem mai mult gaz, dar am dezvoltat această infrastructură uimitoare care se pretează foarte bine la diferite proiecte ecologice, inclusiv energie solară la sol pe terenurile noastre şi biogaz. Considerăm că biogazul este o oportunitate uriaşă pentru România, mai ales acum când se află la începuturi", a declarat Beacom.

Cu toate acestea, CEO-ul Black Sea Oil & Gas consideră că cea mai importantă oportunitate pentru sectorul energetic în România este producţia de energie eoliană off-shore, care, conform unor studii citate de acesta, ar putea genera o producţie de până la 76 de gigawaţi.

"Marea lovitură pentru România este energia eoliană offshore. Au fost realizate studii de speculaţii care arată un potenţial de producţie de 76 de gigawaţi de energie eoliană offshore. Este pur şi simplu fenomenal. Am decis să mergem înainte în mod proactiv cu permisiunile pentru instalarea unui cablu submersibil pentru a permite energiei eoliene offshore să ajungă în sistemul Transelectrica. Energia eoliană offshore reprezintă, sperăm, o oportunitate care nu va fi ratată în felul în care a fost ratată energia gazelor offshore. Aici avem o şansă de a remedia sau de a răscumpăra ceea ce s-a întâmplat în situaţia gazelor offshore. Deci, biogazul şi energia eoliană offshore sunt cu adevărat următoarele noastre obiective", a conchis acesta.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Tot gazul extras pe gratis din Romania de Black Sea merge la export. Nicio molecular pentru Romania. Poporul sa stea in frig. Pentru ce am dat gazul daca noi nu beneficim cu nimic. Tra.dat.or.ii.

    1. Tr.da.to.rii PSD, PNL si UDMR.

    In timp ce guvernele Romaniei sunt amagite cu promisiuni, iata ca Turcia deja are platforma de exploatare, ajunge imediat la 5 nave de prospectare ale aceluiasi zacamant, dar capatul opus. Guvernul roman a crezut toate pretextele si toate justificarile, acum e razboi si nu prea vad ce platforme se pot ridica intre minele marine cu care ucrainenii au umplut marea, de nici macar pescarii nu pot iesi. Bravo Exxon si Omv! Asa se fac averile numai folosind influenta, care in acest caz e negativa!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb