CONFERINŢA INTERNAŢIONALĂ DE DIALOG PUBLIC-PRIVAT / VIRGIL SPIRIDON, COUNCIL OF EUROPE CYBERCRIME: "Vânzarea de droguri şi traficul de persoane s-au mutat pe Internet"

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #IT / 5 iunie 2019

Virgil Spiridon

Virgil Spiridon

La nivelul Naţiunilor Unite se dis­cută de câţiva ani despre un tratat de cyber security, a menţionat Virgil Spiridon, head of operations for the Cybercrime Programme Office of the Council of Europe (C-PROC) Cybercrime.

Domnia sa a specificat că există o serie de provocări în domeniul cyber, există instrumente pentru soluţionarea lor, dar nu suficiente, şi este important să se identifice soluţii la nivel internaţional în acest sens, ceea ce nu este uşor având în vedere actorii implicaţi şi situaţiile care trebuie implicate.

Printre altele, Virgil Spiridon a evidenţiat că fraudele şi tentativele de fraudă sunt variate şi se întind în multe domenii şi în diverse ţări, că resursele (umane şi financiare) pentru soluţionarea cazurilor sunt limitate şi că este nevoie de instrumente tehnice, existând necesitatea crescută de a obţine din străinătate partea electronică. Faptul că datele în sistemul informatic pot avea o viaţă foarte scurtă reprezintă o provocare, conform sursei citate.

Nu sunt uşor de găsit nici anumite instrumente juridice, cooperarea internaţională în domeniul cyber fiind esenţială, a mai spus domnia sa, adăugând: "Se fac diverse servere într-o ţară, suspecţii sunt în altă ţară, victima în alta şi, de multe ori, produsul este dus în altă ţară. De aceea este esenţial să existe o cooperare internaţională pentru prevenirea şi rezolvarea acestor situaţii".

O altă discuţie este legată de un echilibru între securitate şi drepturile fundamentale, a subliniat domnul Spiridon, menţionând că "există organizaţii implicate, entităţi private, instituţii intermediare şi nu este uşor de găsit o soluţie comună".

În acest context, la nivelul Naţiunilor Unite se discută de ani de zile des­pre întocmirea unui tratat de cyber security, însă nu s-a ajuns la un acord, pentru că nu este foarte clar ce se doreşte în acest domeniu. Virgil Spiridon a conchis că, printre altele, vânzarea de droguri şi traficul de persoane s-au mutat pe Internet, criminalitatea financiară fiind şi ea o provocare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb