CONFERINŢA NAŢIONALĂ DE CYBERSECURITY - Ediţia a II-a RADU HORIA DORCIOMAN, MINISTERUL COMUNICAŢIILOR: "Legea securităţii cibernetice se află pe circuitul de avizare"

E.O.
Companii #Energie / 14 iunie 2016

RADU HORIA DORCIOMAN, MINISTERUL COMUNICAŢIILOR: "Legea securităţii cibernetice se află pe circuitul de avizare"

Actualizare 11:03 Florin Cosmoiu, Director al Centrului Naţional Cyberint din cadrul SRI: "Legea securităţii cibenetice va aduce o serie de beneficii tuturor utilizatorilor de infrastructuri cibernetice"

Domnul Florin Cosmoiu, director al Centrului Naţional Cyberint din cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI), a declarat că noua variantă a legii securităţii cibernetice va aduce, după aprobarea ei, o serie de câştiguri şi beneficii tuturor utilizatorilor de servicii şi infrastructuri cibernetice.

Domnia sa a subliniat că internetul reprezintă un spaţiu nelimitat şi nereglementat la nivel internaţional, vital pentru dezvoltarea economiei digitale. În opinia domnului Cosmoiu, necesitatea ca fiecare actor să ia măsuri de securitate este una vizibilă, în contextul în care există persoane ce doresc să obţină venituri ilicite din această zonă şi care vor aduce atingere, prin infracţiuni, intereselor economice ale posesorilor de infrastructuri cibernetice.

Florin Cosmoiu a precizat: "Pasul realizării unei legi a securităţii cibernetice este un pas obligatoriu, deoarece autorităţile europene vor adopta o directivă similară în acest sens care va trebui transpusă în legislaţia naţională. Important e să realizăm această legislaţie naţională pentru a crea obligativitatea utilizatorilor de a lua măsuri de protejare a infrastructurii cibernetice. (...) Nu există în noua variantă a legii securităţii cibernetice prevederi intruzive, aşa cum au acuzat diferite entităţi. Anonimizarea datelor cu caracter personal este de asemenea prevăzută în lege, astfel încât dreptul la viaţă privată al individului să fie respectat. În concluzie, legea securităţii cibernetice va aduce beneficii tuturor utilizatorilor prin creşterea nivelului de securitate cibernetică a fiecărei infrastructuri, inclusiv prin apărarea proprietăţii private".

(S.A.)

----------

Proiectul legislativ privind securitatea cibernetică, lansat în dezbatere la finalul lunii ianuarie, se află pe circuitul de avizare, a anunţat Radu Horia Dorcioman, secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională.

Domnia sa a subliniat că, până acum, au avut loc trei sesiuni de dezbatere, iniţiativa legislativă adresându-se persoanelor juridice care deţin şi prelucrează date informatice cu caracter personal.

Spaţiul cibernetic este tot mai important pentru seviciile de comunicare, atât în sistemul de transport, cât şi în sănătate, în domeniul alimentaţiei, în energie etc., a menţionat secretarul de stat, precizând că volumul tranzacţiilor în mediul online, mai ales în sectorul bancar, este din ce în ce mai mare.

În aceste condiţii, trebuie să fie asigurată siguranţa reţelelor şi instrumentelor cibernetice, conform domnului Dorcioman, care a precizat: "Crima organizată caută surse din toate mediile, inclusiv online. Asigurarea siguranţei cibernetice trebuie să fie o preocupare majoră a tuturor autorităţilor abilitate, iar Ministerul Comunicaţiilor se preocupă de realizarea unui cadru de reglementare a acestei siguranţe cibernetice, pentru că lipsa unor astfel de reglementări poate genera neplăceri".

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb