Conflictul din Gaza se reaprinde, sute de rachete lansate

F.B.
Internaţional / 13 noiembrie 2018

Conflictul din Gaza se reaprinde, sute de rachete lansate

Fâşia Gaza a cunoscut ieri până târziu în noapte o escaladare bruscă a tensiunii, armata israeliană ripostând faţă de lansarea a sute de rachete palestiniene, în cadrul unor ostilităţi ce reînvie spectrul unui nou conflict în enclavă, notează Agerpres.

Cel puţin trei palestinieni şi-au pierdut viaţa, iar de partea israeliană bilanţul relevă un mort şi zeci de răniţi, dintre care o persoană se află în stare critică. Această escaladare a survenit după luni de zile de tensiuni care cresc temerile privind un al patrulea război în zece ani între Israel şi Hamas, care guvernează enclava palestiniană aflată sub blocadă.

Potrivit AFP, nimic nu indica ieri seară dacă aceste tensiuni, la fel ca în precedentele episoade, urmau să scadă în intensitate sau să continue să evolueze ducând la stoparea eforturilor de mai multe săptămâni menite a evita o nouă confruntare.

Armata israeliană şi aripa armată a Hamas, Brigăzile Ezzedine al-Qassam, au transmis avertismente. Sirenele de alertă au răsunat în cursul întregii seri şi până în noapte în localităţile israeliene învecinate cu Fâşia Gaza, făcându-i pe locuitori să se grăbească sau să rămână în adăposturi. Orele de curs de marţi au fost anulate în mai multe comune iar locuitorii au primit instrucţiuni să nu se îndepărteze de adăposturi.

Armata israeliană a mobilizat întăriri şi mijloace semnificative şi a desfăşurat baterii antirachetă suplimentare, a precizat un purtător de cuvânt, locotenent-colonelul Jonathan Conricus. "Suntem pregătiţi să creştem efortul nostru contra organizaţiilor teroriste", le-a spus acesta jurnaliştilor.

Trimisul special al ONU, Nikolai Mladenov, a declarat că împreună cu Egiptul vecin continuă să lucreze pentru a îndepărta Fâşia Gaza "de la marginea prăpastiei". "Escaladarea din ultimele 24 de ore este extrem de periculoasă şi nesăbuită", a scris el pe Twitter.

Armata israeliană a arătat că peste 300 de rachete au fost lansate din Gaza, dintre care mai mult de 70 au fost interceptate de apărarea antirachetă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. are legatura aceasta escaladare a conflictului cu faptul ca statul Qatar a adus Hamas 2 sacose cu bani, continand in total 1-1,5mld USD (daca tin bine minte)?

    1. plus ceva maruntis din iran

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb