Conpet eşuează din nou în demersul majorării capitalului social

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Energie / 12 martie 2021

Sursa foto: facebook/conpet sa

Sursa foto: facebook/conpet sa

Adunarea acţionarilor Conpet (COTE) nu reuşit nici din a doua încercare din acest an să treacă majorarea de capital cu aport în natură reprezentând terenuri ale statului din lipsa cvorumului de minim 85%, necesar în cadrul unor astfel de operaţiuni, conform prevederilor legale.

Ieri, cvorumul adunării a fost de 66,65%, similar cu cel avut la adunarea desfăşurată cu o zi în urmă, potrivit informaţiilor publicate de companie pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB). În afară stat, care prin Ministerul Economiei deţine 58,71% din transportatorul de gaze naturale, pentru adunare au mai trimis formular de vot prin corespondenţă unsprezece acţionari, deţinători ai unui număr de 686.598 de acţiuni, reprezentand 7,93% din totalul drepturilor de vot, arată datele publicate de Conpet. Practic a fost o situaţie asemănătoare cu cea din anii anteriori, când compania nu a putut duce la bun sfârşit majorarea din lipsă de cvorum.

Operaţiunea presupunea majorarea capitalului Conpet cu cel mult 108,79 milioane de lei, reprezentând aport în natură în valoare de 63,88 milioane lei şi numerar în valoare de cel mult 44,91 milioane de lei. Astfel, trebuiau să se emită cel mult 32,96 milioane de acţiuni noi, la un preţ de 3,3 lei/acţiune (valoarea nominală), din care 19,35 milioane de acţiuni, în sumă de 63,88 milioane de lei, reprezenta aportul cu terenuri al Statului (în suprafaţă totală de circa 554.000 mp). Restul de cel mult 13,61 milioane de acţiuni noi, în sumă de 44,91 milioane de lei, ar fi trebuit să fie oferite celorlalţi acţionari ai Conpet în cadrul exercitării dreptului de preferinţă spre subscriere în schimbul aportului în natură al statului.

Pentru anul trecut, transportatorul de produse petroliere a raportat un profit net preliminar de 58,9 milioane lei, în stagnare faţă de cel din 2019 şi venituri din exploatare de 447,6 milioane de lei, cu 1% peste cele din anul anterior. Faţă de preţul de închidere al acţiunii COTE de ieri, de 88,4 lei, valoarea de piaţă a transportatorului de produse petroliere este de 765,3 milioane lei.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. ABIA ACUM , MI-A PICAT FISA !!! E A 3 - a , S-AU A 4 - a OARA , CAND FAC TREABA ASTA !!! AICI ESTE VENITA , DE VREO CATIVA ANI INCOACE , O CONDUCERE ADUSA POLITIC , FARA NICI O LEGATURA CU DOMENIUL RESPECTIV !!! DIRECTORII SI INGINERII VECHI , CU 25 - 30 DE ANI DE EXPERIENTA NEINTRERUPTA , AU FOST MATURATI !!! PRIMA LOR GRIJE , ATUNCI CAND AU VENIT , A FOST SA-SI MAREASCA SALARIILE !!! UNII , PRACTIC , SI LE-AU DUBLAT !!! DUPA AIA , AN DE AN , LE-AU MAJORAT DIN NOU , CU IMPACT SERIOS , ASUPRA PROFITULUI NET !!! LA FIECARE INCERCARE A LOR , DE MARIRE A CAPITALULUI SOCIAL , AU ANGAJAT , CA SI ACUM , PE BANI GREI , EXPERTI IN EVALUARE , CARE VREO 3 LUNI DE ZILE , AU PIGALIT , LA TERENURI SI PAMANTURI !!! DE FAPT , EI STIU FOARTE BINE , CA NU SE VOR ADUNA IN VECI DE VECI , 85 % DIN VOTURILE ACTIONARILOR !!! CA N-ARE CUM !!! E PRACTIC , IMPOSIBIL !!! SI , DATORITA UNEI ALTE LEGI TEMBELE , TREBUIE CA , CEL PUTIN 75 % DIN ACTIONARI SA SPUNA ''''' DA ''''', CA AR FI DE ACORD SA SUBSCRIE ACTIUNILE , LA VALOAREA NOMINALA , DE 3.30 LEI !!! SI ATUNCI , DE CE MAI CONVOACA , AGEA-urile ASTEA ??? CA SA RISIPEASCA BANII COMPANIEI AIUREA ??? ARUNCI CU BANII IN STANGA , SI IN DREAPTA , PENTRU CE ??? CA SA-I UMPLII DE BANI , PE CINE ??? EI STIU FOARTE BINE , CA NU SANT BANII LOR !!! SANT BANII COMPANIEI STATULUI , ADICA AI NIMANUI !!! O SA VEDETI CA , LA ANUL , DIN NOU , O SA CONVOACE AGEA , CU ACEEASI INTENTIE !!! SI PESTE 2 ANI , LA FEL !!! SI PESTE 3 ANI , LA FEL !!! SI IAR , SI IAR !!! CARE E INTERESUL ??? IN NICI UN CAZ , NU-I DOARE CUMVA , DE MICII ACTIONARI !!! CINE CASTIGA , DIN TOATE TARASENIILE ASTEA ??? EU ZIC , CA SANT GASELNITE , CU FIRME PRIETENE , CA SA-SI BAGE CU TOTII , BANI IN BUZUNARE !!! PAI , ALTFEL CUM ???

    Legea e prost facuta.Statul vine cu terenul la pret actualizat ,atunci si actiunile trebuie sa fie la valoare de piata nu la valoare nominala .Adica nu 3,3 lei ci 90 de lei.

    1. BATETI-VA PESTE GURA , D-LE LAURENTIU !!! PAI , CE FACETI , MA OMORATI ??? LA PRETUL ASTA , MA ARUNC , EU SINGUR , DE PE BLOC !!! AOLEOOOOO !!! IN SFARSIT !!! SANT FOARTE SUPARAT !!! PUSESEM , SI BANI LA O PARTE , AI TIN DE CATEVA LUNI , CICA SA SUBSCRIU !!! ACUMA , CE SA MAI SUBSCRIU ??? A ZBURAT PUIUL , CU ATA !!! GATA !!! NU MAI AM INCREDERE IN EI , PANA NU SE MODIFICA LEGEA !!! LA 50 % + 1 , S-AU CAM ASA CEVA !!!

      NU VEZI , D-LE LAURENTIU , CA ZGARCITANIILE ASTEA , NU SA PREZINTA , NICI PENTRU 3.30 LEI , VALOAREA NOMINALA , DARAMITE PENTRU 90 DE LEI / ACTIUNEA ??? PE BOGATASII AIA , DE LA DEDEMAN , AI IA SALVAREA , DACA MAI PLATESC INCA 3.30 LEI !!! CE SA MAI VORBIM , NISTE SPECULANTI , LA FEL CA SIF 1 DRAGOI , SI ALTII CA EI !!!

    Problema reală e următoarea: potrivit convocatorului se propune - intre altele - majorarea capitalului social astfel: ”19.358.299 acțiuni noi în sumă de 63.882.386,70 lei reprezentând aportul în natură al Statului român cu terenurile în suprafață totală de 554.537,61 mp care fac obiectul a 48 de certificate de atestare a dreptului de proprietate pentru care CONPET a obținut în perioada 2001 - 2005 certificate de atestare a dreptului de proprietate.”. Intrebare... cum să aporteze statul terenurile pentru care a obtinut certificate de atestare a dreptului de proprietate CONPET? Ca sa aduci un bun ca aport in natura trebuie sa fii proprietarul bunului, nu? Practic - datorita incompetentilor care au lucrat legislatia - statul a recunoscut deja dreptul de proprietate pe activele care apartineau societatilor in favoarea acestor societati. Prin urmare, in urma emiterii certificatelor de atestare a dreptului de proprietate in favoarea societatilor, statul nu mai este proprietarul acelor terenuri. Au dat o lege, trebuie sa o respecte. Nu pot sa faca o renationalizare, ca asta se incearca acum. Vrei sa faci majorare de capital social cu valoarea activelor? Dai proportional actiuni gratuite tuturor actionarilor. E simplu.

    1. Așa este

    Manevre tipice romanesti...de care nu ne dam seama ca asa suntem noi romanii, niste hoti, lenesi si smecheri. Singura companie romaneasca care merge in directia buna e Banca Transilvania. Si de ce? Pt ca actionarii majoritari nu sunt romani. Strainii dicteaza directia. Ca noi nu stim. Ca noi singuri numai de prapad suntem capabili cu hotia si smecheria noastra. Popor de cacat. Conducatori de cacat.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb