CONSULUL REPUBLICII FEDERALE GERMANIA, HANS E. TISCHLER: Este "important şi binevenit" faptul că NATO va avea un comandament la Sibiu.

L.A.
Politică / 7 martie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

"În Sibiu există o prezenţă militară puternică care este de secole. Înainte de reîntregire deja existau multe cazărmi şi trupe şi România este un important partener NATO, de aceea este important şi binevenit ca structura NATO să aibă o reprezentanţă şi la Sibiu", a declarat consulul german, Hans E. Tischler, azi, într-o întâlnire cu presa.

Comandamentul Corpului Multinaţional de Sud Est - garnizoana Sibiu va fi înfiinţat în municipiul reşedinţă de judeţ, urmând să aibă sediul într-o clădire din zona centrală a oraşului, aparţinând Ministerului Apărării Naţionale. În prezent, în această clădire se află Tribunalul şi Judecătoria Sibiu, care urmează să se mute în alt sediu începând cu data de 19 mai 2019, potrivit unui comunicat de presă remis recent pentru AGERPRES de către Tribunalul Sibiu.

"Prin Hotărârea Guvernului nr. 380/2014, s-a aprobat transmiterea pe o perioada de 5 ani a unei părţi dintr-un imobil, aflat în domeniul public al statului, din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în administrarea Ministerului Justiţiei, în vederea desfăşurării activităţilor specifice ale Tribunalului Sibiu şi Judecătoriei Sibiu. Termenul de transfer al administrării imobilului expiră la data de 19.05.2019. În ce priveşte prelungirea acestui termen, Ministerul Justiţiei a transmis Ministerului Apărării Naţionale solicitări repetate privind formularea acordului de prelungire a perioadei de transmitere în administrare până în anul 2023 a imobilului şi promovarea actului normativ cu acest obiect de reglementare. La data de 08.02.2019, Ministerul Apărării Naţionale a comunicat Ministerului Justiţiei faptul că nu poate da curs acestei solicitări deoarece, în contextul punerii în aplicare a Hotărârii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării privitoare la înfiinţarea Comandamentului Corpului Multinaţional de Sud Est - garnizoana Sibiu, amplasamentul pe care este situat imobilul în care îşi desfăşoară activitatea Tribunalul Sibiu şi Judecătoria Sibiu va face obiectul unor lucrări de reabilitare", se arată în comunicatul de presă al Tribunalului Sibiu, mai scrie Agerpres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb