Contract de 2,5 milioane euro pentru "Oil Terminal" Constanţa

Alina Toma Vereha
Ziarul BURSA #Companii #Industrie Extractivă / 24 august 2010

Comanda asigură companiei un nivel confortabil de venituri

"Oil Terminal" Constanţa, cel mai mare operator din zona Mării Neagre, specializat în vehicularea ţiţeiului şi produselor petroliere, a încheiat un contract în valoare totală de 2,5 milioa­ne euro cu "Daxin Petroleum Singapore" Ltd, un important trader de produse petroliere de pe piaţa asiatică, ce se află la prima prezenţă pe piaţa noastră. Silviu Ioan Wagner, preşedintele Consiliului de Administraţie al "Oil Terminal", ne-a declarat: "Contractul este pe termen de un an, cu posibilitate de prelungire prin renegociere la 365 de zile. Acesta a fost încheiat, la finele săptămânii trecute, pentru 30.000 de tone motorină pe lună. Astfel, Oil Terminal va reuşi să ajungă rapid la un rulaj de 550-600.000 de tone pe lună".

Domnia sa ne-a precizat că, în ultimele două luni, comenzile companiilor petroliere autohtone au scăzut simţitor din cauza crizei şi a contractării consumului. Astfel, în ultimele nouă luni, "Oil Terminal" nu a depăşit un volum de 400-450.000 de tone/lună. "Ca să avem un nivel confortabil de venituri şi profit, ne-ar trebui un rulaj lunar de circa 600.000 tone, ceea ce am şi reuşit prin atragerea de noi parteneri străini pentru că nu există perspective de comenzi noi din ţară", a subliniat Silviu Ioan Wagner.

Oficialul "Oil Terminal" ne-a spus că mai are în negociere, în stadiu incipient, un alt contract cu un partener străin din zona arabă şi că dacă acesta se va încheia în următoarele două luni, atunci "Oil Terminal" va putea depăşi cu succes criza.

Conducerea "Oil Terminal" şi-a propus să finalizeze acest an cu un profit de circa 1,8 milioane lei, cu aproape 15% mai mare faţă de cel realizat în 2009. În primul semestru, societatea şi-a triplat profitul, deşi a realizat investiţii consistente şi cu toate că activitatea i-a fost afectată de criză. Cifra de afaceri a companiei a scăzut cu 7%, la 61,078 milioane lei, cu prestaţii realizate de 2.747.000 tone produse petroliere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb