Contractul "ArcelorMittal" cu "Hidroelectrica" respectă legea

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 14 februarie 2011

Contractul prin care "Hidroelectrica" furnizează energie către "ArcelorMittal" Galaţi respectă legislaţia, iar tariful la care se face livrarea este similar cu cel din Europa, a declarat Thierry Le Gall, directorul executiv al companiei. Domnia sa a precizat, citat de Mediafax: "Dacă vom compara tarifele negociate aici, cu ce se întâmplă în vestul Europei vom descoperi aceleaşi tarife. În acelaşi timp, achiziţia s-a făcut complet transparent. Ştiu că unii sunt nemulţumiţi de acest lucru, dar noi nu suntem aici ca să protejăm interesele acestora, ci ale salariaţilor noştri. Apoi trebuie să respectăm legile româneşti. Dar nu înţeleg de ce în momentul în care opreşti colaborarea cu cineva, aceştia devin nemulţumiţi şi se plâng".

Potrivit lui Le Gall, nemulţumirea celor care contestă acest contract nu este justificată. El nu a vrut să comenteze declaraţiile pe acest subiect ale preşedintelui Traian Băsescu, care aprecia că societăţi precum "ArcelorMitall" Galaţi trebuie susţinute.

"Eu nu vreau să comentez ceea ce spun autorităţile române despre acest subiect. Tot ce pot spune că tarifele din Europa de Vest, sau chiar Turcia sunt apropiate de cel pe care îl plătim noi. Iar apoi, este cel de-al doilea contract de acest fel de care beneficiem. Cei care se declară nemulţumiţi, ar fi trebuie să fie nemulţumiţi dacă nu am fi respectat legea. Cred că sunt oameni care doar se plâng", a conchis managerul general al "ArcelorMittal" Galaţi.

Combinatul a cumpărat, la finele lunii decembrie, prin intermediul OPCOM, electricitate în valoare de 227,7 milioane lei (53,2 milioane euro) de la singurul ofertant, "Hidroelectrica", la un preţ de 138 de lei/MWh.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb