CONTRAR TENDINŢEI GLOBALE, China continuă să conecteze termocentrale la reţeaua energetică

Ziarul BURSA #Internaţional / 21 noiembrie 2019

China a conectat la reţea, în perioada ianuarie 2018 - iunie 2019, termocentrale pe cărbune cu o capacitate totală de 42,9 Gigawaţi, comparabilă cu cea a tuturor termocentralelor din Germania, o inversare majoră de politică pentru cel mai mare producător mondial de gaze cu efect de seră, arată un studiu publicat miercuri de centrul american de cercetare Global Energy Monitor, informează Reuters şi AFP, citată de Agerpres.

În plus, Global Energy Monitor susţine că, în prezent, în China sunt în construcţie alte termocentrale pe bază de cărbune cu o capacitate de 121,3 Gigawaţi, similară cu producţia totală de energie electrică a Franţei, ceea ce va duce capacităţile termocentralelor din China la peste 1.100 de Gigawaţi.

Analiştii susţin că această expansiune a termocentralelor pe cărbune în China în ultimii doi ani se datorează faptului că autorităţile locale au aprobat rapid proiecte privind construcţia de termocentrale sau reluarea proiectelor suspendate în cadrul eforturilor destinate stimulării creşterii regionale. Comparativ, în restul lumii, capacităţile termocentralelor au scăzut cu 8,1 Gigawaţi în ultimii doi ani.

"Pentru a îndeplini obiectivele stabilite în acordul de la Paris, oamenii de ştiinţă spun că la nivel global capacităţile termocentralelor trebuie reduse cu 70% până în 2030 şi să fie complet închise până în 2050. Propunerea Chinei de a continua să construiască noi termocentrale până în 2035 este în contradicţie cu necesitatea reducerii emisiilor şi pune în pericol obiectivele globale" a declarat Christine Shearer, director la Global Energy Monitor.

În prezent, capacităţile termocentralelor pe cărbune din China depăşesc 1.000 de Gigawaţi. Global Energy Monitor susţine că autorităţile de la Beijing trebuie să închidă peste 40% din termocentralele pe cărbune pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră până la un nivel care să permită menţinerea creşterii temperaturilor globale sub 2 grade Celsius.

Agenţia Internaţională a Energiei a apreciat săptămâna trecută că actualele politici energetice mondiale ar putea produce o situaţie în care sute de milioane de oameni nu vor avea în continuare acces la electricitate, iar emisiile de CO2 ar genera un impact sever asupra schimbărilor climatice.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb