Copa-Cogeca vrea acţiuni concrete pentru combaterea practicilor neloiale în lanţul alimentar

A.C.
Companii #Agro-alimentar / 17 iulie 2014

Copa Cogeca arată că este nevoie de măsuri concrete pentru eliminarea comerţul neloial în lanţul alimentar, afirmaţii ce fac referire la raportul realizat de Comisia Europeană privind aceste tipuri de practici, potrivit unui comunicat emis de Cooperativa fermierilor europeni.

Pekka Pesonen, secretar general Copa-Cogeca este citat în document: "Impactul practicilor neloiale asupra fermierilor şi cooperativelor agricole este evident. Raportul Comisiei este binevenit, însă trebuie să căutam modalităţi pentru protejarea producătorilor. Avem nevoie de măsuri pentru eliminarea acestui tip de activităţi şi care să prevină fragmentarea pieţei unice. În ciuda faptului că autorităţile europene recunosc impactul pe care această problemă îl are asupra producătorilor, este de neacceptat pentru Comisia Europeană să nu ia măsuri pentru ca Piaţa Unică să funcţioneze mai bine. Absenţa acestor măsuri conduce la o abordare fragmentată din partea statelor membre a conceptului de piaţă unică", a avertizat.

Potrivit lui Pesonen, Copa-Cogeca a participat la consultări alături de părţi intersate din lanţul alimentar şi au stabilit o serie de principii de bună practică.

"Sistemul de reclamaţii voluntare care a funcţionat până acum nu oferă fermierilor sau cooperativelor condiţiile de care au nevoie pentru a depune plângeri sub protecţia anonimatului şi pentru a reduce impactul negativ pe care acestea le-ar putea avea asupra opţiunilor clienţilor. Este nevoie de o autoritate independentă care să aplice sancţiuni în cazul în care codul de bune practici nu se respectă. Chiar şi Comisia Europeană recunoaşte faptul că < există limite în cât de departe poate merge iniţiativă de auto-reglementare în furnizarea unui mecanism de soluţionare a litigiilor >".

Reprezentanţii Copa-Cogeca sunt de părere că un sistem mixt care combină sesizările voluntare cu aplicarea legislaţiei în vigoare de către o autoritate independentă este cea mai bună cale de urmat pentru a asigura practici corecte, transparente şi funcţionale în lanţul alimentar în UE. Propunerea ar urma să fie benefică pentru toţi jucătorii, inclusiv pentru consumatori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb