COREEA DE SUD: Preşedintele Yoon ordonă actualizarea planurilor militare operaţionale ca răspuns la ameninţarea nord-coreeană

V.G.
Internaţional / 25 august 2022

Preşedintele Yoon ordonă actualizarea planurilor militare operaţionale ca răspuns la ameninţarea nord-coreeană

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a ordonat astăzi actualizarea planurilor operaţionale ale armatei pentru a răspunde ameninţărilor nucleară şi balistică în creştere din partea Coreei de Nord, a comunicat administraţia sa, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Yoon a dat aceste dispoziţii în prima sa vizită într-un buncăr militar din Seul care, în cazul unui război, ar servi ca post de comandă.

Vizita a avut loc pe fondul manevrelor militare sud-coreeano-americane, cele mai ample din ultimii ani, lansate luni.

Exerciţiile, care se vor încheia la 1 septembrie, implică primul antrenament de teren între cele două armate începând din 2017, după ce s-au desfăşurat în format redus în timpul pandemiei de COVID-19 şi sub predecesorul lui Yoon, care a încercat să îmbunătăţească relaţiile cu Coreea de Nord.

Yoon a subliniat că manevrele din acest an se desfăşoară conform unui scenariu modificat şi planurile operaţionale reflectă ameninţările nord-coreene în evoluţie.

"Avem nevoie să pregătim urgent măsuri pentru a garanta vieţile şi bunurile locuitorilor noştri, inclusiv actualizând planurile operaţionale împotriva ameninţărilor nucleare şi cu rachete ale Coreei de Nord care devin o realitate", le-a spus Yoon comandanţilor militari în timpul vizitei.

Coreea de Nord a efectuat teste cu rachete în acest an într-un ritm fără precedent şi este pregătită în orice moment pentru primul său test nuclear începând din 2017, au afirmat oficiali sud-coreeni în această săptămână.

Phenianul a tras două rachete de croazieră de pe coasta vestică săptămâna trecută, după ce Coreea de Sud şi SUA au început pregătirile preliminare pentru exerciţiile militare.

Phenianul a criticat îndelung aceste exerciţii combinate drept o 'politică ostilă' şi o repetiţie pentru invazie.

Yoon le-a ordonat de asemenea comandanţilor militari să accelereze planurile de creare a aşa-numitului sistem "Kill Chain", destinat să lanseze lovituri preventive împotriva rachetelor şi, posibil, a conducerii de vârf nord-coreene, dacă un atac iminent este detectat.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb