Corlăţean: "Simona Halep va deveni ambasador al sportului românesc"

V.B.
Sport / 14 iunie 2014

Vicecampioana turneului Roland Garros 2014, tenismena Simona Halep, va deveni ambasador al sportului românesc şi va primi paşaportul diplomatic, pregătit deja de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), de îndată ce va reveni în ţară, în prima pauză competiţională, a declarat astăzi ministrul de resort, Titus Corlăţean, citat de surse din presă.

Domnia sa a explicat, în Sibiu, la Conferinţa internaţională "Forum: diplomaţie culturală, media şi turism": "Am îndeplinit deja procedurile-standard pentru paşaportul diplomatic, toate procedurile legate de semnătură electronică, fotografie, amprentă, pentru noul paşaport diplomatic cu date biometrice. Vom organiza un mic eveniment mai special, probabil la Palatul Victoria, pentru a-i înmâna acest paşaport diplomatic. E un omagiu al nostru pentru o performanţă extraordinară, care a făcut să se vorbească despre România foarte, foarte mult în această săptămână. Paşaportul diplomatic este deja finalizat, dar vom fixa atunci când este şi Simona în ţară, între competiţii, şi nu o deranjăm în programul pe care îl are".

Demnitarul a adăugat că MAE intenţionează să acorde paşapoarte diplomatice cât mai multor personalităţi româneşti, primite, până în prezent, de zeci de sportivi şi oameni de cultură.

"Nu sunt suficient de mulţi faţă de cât ar trebui să facem. Eu vreau să dezvolt acest proiect şi să punem în valoare patrimoniul cultural românesc", a mai afirmat ministrul.

Numărul 3 mondial în clasamentul WTA, Simona Halep a fost desemnată principala favorită a turneului pe iarbă de la 's-Hertogenbosch (Olanda), care va începe mâine, dotat cu premii totale de 250 de mii de dolari.

Pe 7 iunie, Simona Halep a fost învinsă în finala turneului Roland Garros din Paris de rusoaica Maria Şarapova (numărul 5 mondial WTA), cu 6-4, 6-7, 6-4.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Au "halit-o" deja;sper sa nu se lase prinsa in mrejele politice. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb