Coronavirus, valul doi surprinde Europa

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 16 octombrie 2020

Aşteptat încă de la începutul toamnei, valul doi al pandemiei a reuşit să surprindă majoritatea statelor. Recordurile de îmbolnăviri pentru 24 de ore cad unul după altul, iar guvernele, după experienţa din primăvară, nu mai sunt atât de grăbite să instituie starea de urgenţă. Comisia Europeană a atenţionat că statele membre ale Uniunii Europene sunt nepregătite pentru un nou val de infecţii cu COVID-19 şi a recomandat măsuri comune pentru scoaterea pe piaţă a noilor vaccinuri atunci când ele devin disponibile. "'În timp ce evoluţia pandemiei revine la nivelurile din luna martie, starea pregătirii noastre nu'', a declarat vicepreşedintele CE pentru promovarea modului de viaţă european, Margaritis Schinas, care a solicitat statelor membre să adopte o strategie comună pentru noua fază a pandemiei şi să evite "'cacofonia'' diverselor măsuri naţionale care a caracterizat primele luni ale crizei pe continentul european. Europa înregistrează zilnic aproximativ 100.000 de noi cazuri de COVID-19, indicator aproape dublu decât valoarea din SUA, unde se consemnează peste 51.000 de noi cazuri în fiecare zi. Testarea unor vaccinuri anti-COVID avansează, primele doze putând fi disponibile, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, către finalul acestui an. În acest context, Bruxellesul le cere ţărilor membre să pregătească planuri de vaccinare. Politica de sănătate este domeniu de competenţă naţională în UE, iar Comisia Europeană poate face doar recomandări pentru adoptarea unor măsuri comune. Spitalele şi centrele de vaccinare ar trebui să aibă personal suficient, pregătit şi dotat cu echipamentele necesare, a atenţionat executivul comunitar. Vaccinurile ar trebui să fie disponibile în primul rând celor mai vulnerabile categorii, printre care personalului din domeniul asistenţei medicale, lucrătorilor din centrele de asistenţă pe termen lung, persoanelor cu vârste peste 60 de ani, persoanelor cu boli cronice, lucrătorilor din sectoare esenţiale şi oamenilor din categorii socio-economice dezavantajate. Potrivit unei estimări făcute de Comisia Europeană în luna iulie, numărul persoanelor aparţinând "'categoriilor prioritare'' ar putea depăşi 200 de milioane, dintr-o populaţie totală a UE de 450 de milioane de locuitori.Raportările zilnice sunt chiar alarmante. Ieri, Polonia a raportat un număr record de noi infecţii cu coronavirus pentru a doua zi consecutiv, înregistrând 8.099 de cazuri în 24 de ore, conform datelor publicate de Ministerul Sănătăţii. De asemenea, Germania a raportat 6.638 de noi cazuri de coronavirus în 24 de ore, o cifră record înregistrată de la izbucnirea pandemiei.

Aceste informaţii survin la doar câteva ore după anunţarea de noi restricţii în cele 16 landuri federale. Precedentul bilanţ cu cel mai mare număr de contaminări zilnice datează din 28 martie, cu 6.294 de cazuri. Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat că vor fi impuse măsuri de interdicţie a circulaţiei pe timp de noapte în Paris şi alte oraşe mari, pentru a reduce răspândirea epidemiei.

Măsurile vor intra în vigoare sâmbătă şi vor rămâne în vigoare timp de patru săptămâni, a mai spus preşedintele. În ţara noastră pentru a doua zi la rând s-au raportat peste 4000 de noi cazuri.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. " valul doi " sint racelile care apar in aceasta perioada in fiecare an . aceasta propaganda desantata are drept scop sa bage frica in oameni si drept urmare sa cumpere lumea medicamente si vacccinuri in draci spre bucuria mafiei din sanatate , care-si freaca mainele de bucurie la profit gras !

    1. Nu cred că e valul doi e continuarea valului 1 (cel puțin în România). Valul doi va fi la anul după ce lumea va termina cu alegerile - atunci se va lipi oamenilor masca de gură definitiv, sa nu mai poată fi dată jos.

      Prapastios, repetitiv ...idiot!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb