CRE şi Transelectrica, contract pentru proiectul "CROSSBOW" finanţat de CE

Mina Irina
Companii / 31 august 2017

CRE şi Transelectrica, contract pentru proiectul "CROSSBOW" finanţat de CE

Proiectul European "CROSSBOW" în care asociaţia Centrul Român al Energiei (CRE) este partener împreună cu membrul său Transelectrica este acceptat pentru finanţare de Comisia Europeană (CE), potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei.

În document se arată: "Proiectul «CROSSBOW» - «Cross Border management of variable renewable energies and storage units enabling a transnational Wholesale market» a fost selectat în vederea finanţării în cadrul Programului Orizont 2020, parte a tematicii H2020-LCE-2016-2017 (COMPETITIVE LOW-CARBON ENERGY), topic LCE-04-2017- Demonstrarea integrării sistemului cu tehnologii de reţea inteligentă de transport şi tehnologii de stocare, cu o creştere a ponderii energiilor regenerabile)".

CRE este partener în acest proiect împreună cu Societatea Transelectrica S.A., în coordonarea Grupului Spaniol ETRA Investigation Y Desarrollo SA, alaturi de 8 Operatori de Transport si de Sistem (OTS) din Europa Centrala si de Sud-Est: ADMIE (GR), ESO (BG), EMS (RS), NOS BiH (BA), HOPS (HR), ELES (SI), CGES (ME), MEPSO (MK) şi alti parteneri într-un consortiu de 24 organizatii profesionale in domeniul energiei şi telecomunicaţiilor din 13 ţări europene, menţionează sursa.

În comunicat se mai arată: "CE a semnat astazi 30 august «Grant Agreement»-ul pentru finanţarea Proiectului «CROSSBOW» semnat de Coordonatorul de Proiect în 16 august. În 16 iunie Vice-Preşedintele CRE Mihai Păun a semnat Înţelegerea cu Partenerii de Proiect. CE a comunicat în 15 mai scrisoarea oficială privind acceptul pentru finanţarea Proiectului «CROSSBOW», împreuna cu raportul de evaluare al expertilor individuali. Proiectul are durată de patru ani şi începe la 1 Noiembrie 2017".

Proiectul CROSSBOW a fost evaluat cu 14 puncte din 15.

Asociaţia CRE este partener direct împreună cu membrii săi în cinci proiecte finanţate de Comisia Europeană aflate în derulare începând din 2016: SUCCESS - Securing Critical Energy Infrastructures, împreună cu Electrica, RE-SERVE - Renewables in a Stable Electric Grid, WISEGRID - Wide scale demonstration of Integrated Solutions and business models for European smart GRID şi CROSSBOW - , împreună cu Transelectrica şi NRG5 - Enabling Smart Energy as a Service via 5G Mobile Network advances, împreună cu Romgaz.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb