Creditorii Ucrainei, nemulţumiţi de discuţiile privind restructurarea datoriei ţării

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 mai 2015

Creditorii Ucrainei, nemulţumiţi de discuţiile privind restructurarea datoriei ţării

Creditorii Ucrainei, printre care se numără şi "Franklin Templeton", s-au declarat ieri nemulţumiţi de progresele realizate în discuţiile cu autorităţile de la Kiev pentru restructurarea datoriilor ţării, în condiţiile în care au trimis o serie de propuneri care nu implică şi modificarea principalului, conform Bloomberg, transmite Agerpres.

Ucraina vrea să obţină noi termeni pentru datoriile sale de 23 de miliarde de dolari, în cadrul programului de asistenţă în valoare de 17,5 miliarde de dolari, convenit cu Fondul Monetar Internaţional (FMI). Reprezentanţii Fondului urmau să ajungă ieri la Kiev ca să analizeze progresele realizate de Ucraina în atingerea obiectivelor economice fixate în programul de asistenţă.

Într-un comunicat de presă, comitetul ad-hoc al creditorilor, care deţin datorii în valoare de 10 din cele 23 de miliarde de dolari pe care Kievul vrea să le restructureze, a informat că nu a primit un răspuns substanţial din partea autorităţilor ucrainene după ce, în urmă cu patru săptămâni, şi-au prezentat propunerea iniţială de restructurare a datoriilor.

"În pofida lipsei progreselor, comitetul a trimis o propunere detaliată de restructurare a datoriilor bazată pe ipotezele FMI. Aceasta este o soluţie de compromis care aduce un echilibru între interesele Ucrainei privind reducerea datoriei, pe de o parte, şi obiectivele investitorilor vizând evitarea reducerii principalului, pe de altă parte", notează comunicatul creditorilor.

Luna trecută, Ucraina a respins propunerile iniţiale ale comitetului, din cauză că includeau doar o prelungire a maturităţii datoriilor. Săptămâna trecută, ministrul ucrainean de Finanţe, Natalia Yaresko, a reiterat că o combinaţie între prelungirea maturităţii şi reducerea principalului şi cupoanelor este necesară pentru ca autorităţile de la Kiev să îşi atingă ţintele propuse pentru restructurarea datoriilor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb