CREŞTEREA PREŢULUI LA GAZE ŞI ENERGIE REGENERABILĂ: 550.000 de persoane şi-ar putea pierde locurile de muncă

A.C.
Companii #Energie / 18 martie 2014

Discuţiile care au avut loc, astăzi, în Guvern, despre certificatele verzi şi liberalizarea preţului gazelor, s-au încheiat fără a lua o decizie, patronatele informând că majorarea tarifelor ar duce la pierderea a 550.000 de locuri de muncă, potrivit secretarului general Cartel Alfa, Ion Homoş, citat de Mediafax.

Secretarul general al Confederaţiei Naţionale Sindicale "Cartel Alfa", Ion Homoş, a spus că discuţiile, de la Guvern, dintre sindicate, patronate şi ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, s-au finalizat cu promisiunea că premierul şi miniştrii de resort vor fi informaţi, în prima şedinţă de Guvern, despre punctele de vedere ale partenerilor sociali.

La aceeaşi întâlnire, s-a stabilit că, dacă va fi necesar, va avea loc o nouă întâlnire cu premierul Victor Ponta şi miniştrii responsabili, pentru lămurirea aspectelor neclare.

Homoş a explicat că, patronatele prezente au exprimat, unanim, în cazul în care nu se va lua o decizie, de la 1 aprilie, vor fi reduse 550.000 de locuri de muncă, cu impact social major. Această reducere de personal se va face prin închiderea mai multor capacităţi de producţie la combinatele chimice Alro şi Sidex.

"Aceste închideri, pe orizontală, determină reducerea activităţii şi la furnizori de materii prime", a mai declarat Homoş pentru Mediafax.

Secretarul general al Confederaţiei Naţionale Sindicale (CNS) "Cartel Alfa" a mai spus că dacă nu se ia o decizie până vineri, Confederaţia se va întruni pentru a stabili cursul acţiunilor, în aceste condiţii, nefiind excluse noi proteste de stradă.

Aproximativ 800 de persoane, din toate sindicatele din industrie, au protestat, săptămâna trecută, pe 13 martie, la sediul Guvernului, cerând soluţionarea prevederilor Ordonanţei de Urgenţă Guvernamentală (OUG) 57/2013 privind producerea energiei din surse regenerabile, oprirea suprataxării energiei electrice şi liberalizarea rapidă a preţului la gaze naturale.

Ulterior, în aceeaşi zi, preşedintele Traian Băsescu anunţase că a promulgat Legea pentru aprobarea ordonanţei privind certificatele verzi, menţionând că aşteaptă cu nerăbdare scăderea preţurilor la energie electrică.

Pe 26 februarie, Preşedintele Traian Băsescu a sesizat Curtea Constituţională (CC) în cazul OUG 57/2013 şi a arătat în sesizare că, în opinia Comisiei Europene (CE), procedura de notificare şi pre-notificare, impusă de articolul 108 alineatul (3) din Tratatul privind funcţionarea UE, nu a fost respectată, fapt ce poate atrage sancţiuni împotriva României.

Departamentul pentru Energie, arăta, după sesizarea CC, că a respectat toate procedurile, în relaţia cu CE privind modificarea legislaţiei de producţie a energiei regenerabile, precizând că Băsescu nu a luat în calcul date esenţiale ale procesului de comunicare cu CE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb